Waarop letten bij de aankoop van sierkussens? - Rydo

Waarop letten bij de aankoop van sierkussens?

in vendredi, 08 avril 2016
Waarop letten bij de aankoop van sierkussens?

Een sierkussen is een kussen dat voornamelijk bedoeld is ter decoratie van een ruimte. Een goed uitgekozen sierkussen kan een kamer op twee heel verschillende manieren aanvullen:

  • door de ruimte te complementeren
  • door met de ruimte te contrasteren

Er zijn dan ook tal van mogelijkheden voor wie sierkussens in huis wil halen. Maar steeds gelden dezelfde aandachtspunten. Wij sommen ze voor u op.

Vorm

Sierkussens bestaan in verschillende soorten en maten. Ook qua vorm zijn de keuzes eindeloos. Meestal bestaat die keuze uit:

  • vierkante sierkussens
  • rechthoekige sierkussens
  • ronde sierkussens

De meeste sierkussens hebben ook een praktisch nut. In dat geval is het aangeraden om voor vierkante of rechthoekige kussens te kiezen, die de rug en nek voldoende kunnen ondersteunen. Ronde kussens doen dit minder, maar de juiste vulling en stof kunnen al veel helpen.

Het is ook belangrijk om stil te staan bij de grootte van de kussens. Hoe groter de ruimte, hoe groter de kussens kunnen zijn. Kleine kussens zijn dan weer erg geschikt als versiering van stoelen en zetels.

Vulling

Kies bij voorkeur voor kussens met een uitneembare vulling. De vulling van een kussen kan na verloop van tijd immers vuil worden of geurtjes opnemen. Een geregelde wasbeurt wordt sterk aanbevolen.

Het kussen kan synthetisch of met veren gevuld zijn. Een verenvulling geeft een luxueuzer gevoel, maar synthetische vezels kunnen een dagelijks gebruik van het kussen doorgaans beter aan. Bovendien zijn ze over het algemeen goedkoper dan een kussen met verenvulling.

Stof

De stof is een van de belangrijkste factoren die de look van het kussen bepalen. Ook hier moet u rekening houden met de praktische kant: kussens die vaak gebruikt worden vragen om een stevigere stof. Luxestoffen bewaart u beter voor de slaapkamer.

Besteed daarnaast ook aandacht aan de kleurvastheid van de stof: kussens die kunnen verkleuren zijn een no-go wanneer ze bedoeld zijn ter decoratie van een meubel in dezelfde kleur.

Afwerking

Een sierkussen vormt pas echt een meerwaarde voor uw ruimte als het ook kwalitatief is afgewerkt. Losse naden en slecht afgewerkte patronen ogen slordig en geven de kamer een chaotische aanblik. Kies daarom beter niet voor kussens die verrassend goedkoop zijn: meestal komt u bedrogen uit.

Wenst u meer informatie over sierkussens op maat? Neem alvast een kijkje in onze fotogalerij of contacteer ons voor een professioneel advies. 

 

Laatste nieuws

Volg ons op Facebook

Contact Info