5 voordelen van vouwgordijnen - Rydo

5 voordelen van vouwgordijnen

in vendredi, 22 avril 2016
5 voordelen van vouwgordijnen

Vouwgordijnen combineren de praktische voordelen van rolgordijnen met de sfeervolle uitstraling van overgordijnen. Bovendien passen ze dankzij de vele mogelijkheden zowel in een strak als in een klassiek interieur. Wat maakt vouwgordijnen dan zo interessant?

1. Een knus interieur

Eigen aan vouwgordijnen zijn de horizontale plooien in de stof. In die plooien bevinden zich staafjes of baleinen, die ervoor zorgen dat het gordijn trapsgewijs naar beneden valt. Van ver lijken ze een beetje op rolgordijnen, met het grote verschil dat vouwgordijnen door de stof en het plooisysteem uw interieur een veel knussere uitstraling geven.

2. Een compact en luchtig gordijn

Vouwgordijnen nemen maar weinig ruimte in beslag. Daardoor ogen ze absoluut niet zwaar, maar net heel luchtig. Ze worden dan ook vaak toegepast in kleine ruimtes, maar door hun flexibele aard passen ze in vrijwel elk interieur.

3. Een eenvoudig bedieningssysteem

Het systeem van vouwgordijnen is hetzelfde als dat van een rolgordijn: met de ketting aan de zijkant kan u het gordijn eenvoudig bedienen. Daarnaast zijn er vandaag ook vouwgordijnen met een elektrisch bedieningssysteem te verkrijgen. Nog meer comfort dus, en dat met slechts één druk op de knop.

4. Een isolerende functie

Vouwgordijnen zorgen het hele jaar door voor een aangename binnentemperatuur. In de zomer houden ze dankzij hun zonwerende functie uw ruimtes koel, terwijl ze in de winter de warmte net zoveel mogelijk binnen houden. Wie kiest voor een licht transparante stof, kan de gordijnen ook makkelijk overdag naar beneden halen. Zo wordt uw woning niet volledig verduisterd en behoudt u voor een deel de lichtinval.

5. Veel keuzemogelijkheden

Vouwgordijnen zijn in allerlei stoffen te verkrijgen: van transparante voiles tot een volledig verduisterend materiaal. Ook qua kleur en textuur zijn de keuzemogelijkheden divers. Bovendien kan u uw vouwgordijnen op maat laten maken, waardoor ze prima passen bij zowel kleine als grote ramen.

Wilt u meer weten over vouwgordijnen? Bekijk alvast een greep uit ons aanbod. Of contacteer ons voor een spoedig antwoord op al uw vragen.

 

Laatste nieuws

Volg ons op Facebook

Contact Info