Gordijnen wassen? Doe het zonder problemen met deze tips - Rydo

Gordijnen wassen? Doe het zonder problemen met deze tips

in mercredi, 03 mai 2017
Gordijnen wassen kan zonder problemen Gordijnen wassen kan zonder problemen

Ook je gordijnen kan je best af en toe wassen. Op die manier blijf je genieten van de frisse look van jouw gordijnen. Wij geven je graag enkele tips voor probleemloos gordijnen wassen.

Controleer altijd de wasvoorschriften

Ook gordijnen hebben vaak een label met wasvoorschriften. Controleer het zodat je zeker geen fout wasprogramma kiest. De letters F, P en W geven meer informatie aan professionele reinigers. Breng je gordijnen in dat geval naar een wassalon.

Kies het juiste wasprogramma

Vind je geen label? Ga dan voor maximum 30 graden. Voor elke wasbeurt van gordijnen is een verkort programma een goede optie. En zet de centrifuge altijd op de laagste stand. Of speel helemaal veilig en was je gordijnen met de hand in bad. Kies altijd voor een zacht wasmiddel.

Vermijd de droogkast

Het risico dat je gordijnen krimpen in de droogkast bestaat altijd. Laat ze dus gewoon aan de lucht drogen. Zorg voor voldoende tussenruimte tussen de verschillende gordijnen. Ook handig: je kan de gordijnen ook nat aan de rails hangen. Dan drogen ze terwijl ze al op hun plaats hangen.

Strijken: enkel als het niet anders kan

Hang je jouw gordijnen te drogen met voldoende tussenruimte, dan zal je normaal gezien weinig kreuken hebben. Bovendien zakken kreuken meestal na verloop van tijd uit je hangende gordijnen. Als dat toch niet het geval is, kan je ze eventueel strijken. Maar blijf voorzichtig: sommige gordijnen mag je niet strijken.

Voorzichtig met haakjes

Haakjes verwijderen en terugplaatsen is een tijdrovend karwei. Je kan ze aan jouw gordijnen laten zitten tijdens een wasbeurt, maar neem dan wel de nodige voorzorgsmaatregelen. Vouw de gordijnen met de haakjes naar de binnenzijde of in elkaar gehaakt. Je kan je gordijnen ook verpakken in een kussensloop, speciale waszak of zelfs pantykousen. Zo vermijd je beschadigingen aan je gordijnen en je wastrommel.

Wil je meer informatie over onze gordijnen? Contacteer ons gerust.

Laatste nieuws

Volg ons op Facebook

Contact Info