Gordijnen: tot op de grond of niet? - Rydo

Gordijnen: tot op de grond of niet?

in mercredi, 14 juin 2017
Welke lengte kies je voor jouw overgordijnen? Welke lengte kies je voor jouw overgordijnen?

Een belangrijk aspect bij het kiezen van overgordijnen is de lengte. Die bepaalt immers mee het uiteindelijke resultaat. Wij geven je enkele tips bij het kiezen van de juiste lengte.

Waarom kiezen voor gordijnen tot op de grond?

Gordijnen tot op de grond laten een ruimte hoger en breder lijken. Ze passen goed in statige, klassieke interieurs. Je kan dan best kiezen voor volle, geplooide gordijnen die het karakter van jouw woning bevestigen. Maar ook als je grote schuiframen of ramen met een verzicht hebt, zijn gordijnen tot op de grond een goed idee.

Bij de keuze van de lengte kan je opteren voor gordijnen die tot net boven de vloer komen of voor gordijnen die de vloer raken. Kies je voor de eerste optie, denk er dan aan dat je het mooiste effect krijgt als je geen ruimte laat tussen het gordijn en de vloer. Maar het voordeel van enkele centimeters tussenruimte is dat je gordijn minder snel vuil wordt en makkelijker verschuift. Ga je voor gordijnen die een stuk op de vloer rusten, dan krijg je een klassieke look.

Waarom kiezen voor gordijnen tot op de vensterbank?

Kortere gordijnen kunnen zorgen voor een strakkere look, zeker als je kiest voor gordijnen met minder plooien. Zorg er wel voor dat het gordijn zo nauw mogelijk bij de vensterbank aansluit.

Vaak is de keuze voor gordijnen tot op de vensterbank ingegeven door praktische redenen. Zo hang onder veel ramen een radiator. Daar laat je best geen gordijn voor hangen, zo niet gaat veel warmte verloren bij gesloten gordijnen. Maar ook een vensterbank die diep uitsteekt of een meubel onder het raam zijn goede redenen om te kiezen voor kortere gordijnen.

Denk je aan nieuwe overgordijnen? Contacteer ons gerust voor advies.

Laatste nieuws

Volg ons op Facebook

Contact Info