Welke stof kiezen voor gordijnen? - Rydo

Welke stof kiezen voor gordijnen?

in mardi, 03 avril 2018
Kies de juiste stof voor jouw overgordijnen Kies de juiste stof voor jouw overgordijnen

Bij de keuze van overgordijnen bepaal je niet enkel de kleur en de afmetingen, maar ook de stof. Er zijn immers verschillende stoffen die perfect geschikt zijn voor overgordijnen. Wij zetten er 5 op een rij.

De natuurlijke charme van katoen

Wie van natuurlijke stoffen houdt, gaat vaak voor katoen. Toch kan je ook opteren voor een mengeling van katoen en een kunststof als polyester. Zo combineer je het natuurlijke karakter met de krimp- en kleurenvastheid van polyester. Met katoen ga je voor een sterke en slijtvaste stof, die je makkelijk zelf kan strijken. Let er wel op dat katoen sneller krimpt en verkleurt.

Polyester scoort ook in vochtige ruimtes

Polyester is een synthetische stof die heel wat troeven kan voorleggen. In vochtige ruimtes als de badkamer is polyester heel geschikt omwille van de krimpvastheid en de kleinere kans op zwarte vlekken. De stof verkleurt ook niet zo snel en heeft een licht gewicht. Zelf wassen en drogen kan perfect, onder meer omdat polyester snel droogt. Polyester laat zich makkelijk mengen met natuurlijke vezels.

De landelijke look van linnen

Net als katoen is linnen een natuurlijke stof. De typische, onregelmatige stof past perfect in landelijke interieurs. Gemengd met polyester blijft die natuurlijke look behouden, maar zorgt de kunststof voor meer krimp- en kleurenvastheid. Puur linnen verkleurt immers sneller en heeft ook een hoger krimppercentage. Wat niet wil zeggen dat het geen prima oplossing is op plekken in droge ruimtes die zich niet voortdurend in de felle zon bevinden.

Acryl voelt warm en is gezellig

Acryl is een erg volle stof die wollig aandoet. Sterke troeven van acryl zijn de bestandheid tegen zonlicht, het snelle drogen en het lichte gewicht. Daarmee doet het beter dan echte wol, terwijl het warme en zachte karakter wel behouden blijft. Hou je van een warme en gezellige uitstraling, dan is acryl zeker een goed idee.

De kostbare glans van viscose

De zijdeglans van viscose maakt de stof erg bijzonder. Doordat de stof zo mooi glanst, kan je er je interieur een heel luxueuze uitstraling mee geven. Viscose is op zich niet zo sterk en krimpt ook sneller. Daarom wordt de stof meestal gemengd met andere synthetische vezels zoals polyester.

Ben jij op zoek naar overgordijnen of andere raamdecoratie? Contacteer ons gerust voor meer informatie.

Laatste nieuws

Volg ons op Facebook

Contact Info