4 tips voor strakke raamdecoratie - Rydo

4 tips voor strakke raamdecoratie

in vendredi, 01 juin 2018
Licht binnenlaten, lijnen laten spelen, contrast creëren: zo hou je het strak Licht binnenlaten, lijnen laten spelen, contrast creëren: zo hou je het strak

Over smaak en kleur valt niet te twisten: de ene houdt van een warm, gemoedelijk interieur, de andere houdt het liever sober en strak. Met raamdecoratie kan je de sfeer en de uitstraling van je interieur sterk bepalen. Wij geven je 4 tips voor strakke raamdecoratie.

Ga voor kleurencontrast

Wit, grijs en zwart zijn ideale kleuren voor een strakke look. Zorg bij de keuze van de kleuren dat je contrast creëert. Raamdecoratie is daar uiterst geschikt voor. Heb je witte muren rond je ramen? Combineer die bijvoorbeeld met verticale lamellen in het zwart. Zo wordt je raamdecoratie een strakke en mooie eye-catcher. Met felle kleuren ben je best spaarzaam als je het strak wil, maar een aantal elementen in je interieur mogen best fel gekleurd zijn. Ook daarvoor is raamdecoratie perfect geschikt.

Kies het juiste materiaal

Hout is erg mooi en warm, maar ga je voor strak, dan kies je best een ander materiaal. Aluminium is dan een heel goede keuze. Horizontale aluminium jaloezieën zijn strak en tijdloos. Ze passen perfect bij een ruimte waarin je een industriële sfeer wilt oproepen. Maar ook stoffen kunnen strak voor de dag komen. Neem nu paneelgordijnen: door het lijnenspel en het feit dat de stof letterlijk strak hangt, is dit een ideale oplossing voor jouw sober en modern interieur.

Laat licht binnen

Veel natuurlijk licht creëert een ruimtelijk gevoel en geeft je interieur een strakke uitstraling. Kies daarom raamdecoratie die op de juiste momenten licht binnenlaat. Paneelgordijnen, verticale lamellen en horizontale jaloezieën voldoen aan die vereiste. Kan je in een ruimte weinig natuurlijk licht binnenlaten? Ga dan voor kunstlicht met bijvoorbeeld industriële lampen. Of zorg voor materialen en lichte kleuren die licht reflecteren.

Creëer lijnen

Lijnen in je interieur creëren een strak gevoel. Overweeg daarom raamdecoratie die zelf lijnen in zich dragen zoals duo rolgordijnen. De combinatie met het abstracte lijnenspel van hedendaagse architectuur kan een heel geslaagd effect geven.

Interesse in strakke, hoogwaardige raamdecoratie? Contacteer ons voor meer info.

 

Laatste nieuws

Volg ons op Facebook

Contact Info