Raamdecoratie kiezen: zo doe je dat - Rydo

Raamdecoratie kiezen: zo doe je dat

in jeudi, 12 juillet 2018
Kleuren kiezen hoort ook bij nieuwe raamdecoratie Kleuren kiezen hoort ook bij nieuwe raamdecoratie

Nieuwe raamdecoratie kiezen, da’s een fijn moment. Bij Rydo staan we je graag bij met persoonlijk advies. Maar je kan ook al zelf enkele vragen beantwoorden. Ze helpen je bij de keuze van de geknipte raamdecoratie.

Ga je voor kleur of niet?

Raamdecoratie maakt deel uit van je interieur en bepaalt dus ook de look and feel van jouw leefomgeving. De kleur van jouw raamdecoratie is dan ook erg belangrijk. Maak voor jezelf uit of je voor een accentkleur gaat of toch eerder opteert voor zwart, grijs of wit. Niet alleen jouw persoonlijke smaak, ook de kleuren in de rest van jouw interieur spelen daarbij een rol. Over kleuren kiezen schreven we eerder al een blogpost.

Welke functie heeft jouw raamdecoratie?

Is jouw raamdecoratie puur esthetisch? Wil je er inkijk mee vermijden? Of is het de bedoeling dat je het zonlicht buitenhoudt? Misschien wil je wel dat jouw raamdecoratie zorgt voor extra isolatie tegen warmte of kou? De veelzijdigheid van raamdecoratie maakt dat die heel wat functies kan hebben. Jouw voorkeur is daarbij de richtingaanwijzer.

Wat is jouw stijl?

Klassiek of strak en modern: raamdecoratie kan jouw stijl en die van jouw interieur weerspiegelen. Uiteraard kan de mix van verschillende stijlen heel geslaagd zijn. Maar veel mensen zweren toch bij een bepaalde stijl die ze graag doortrekken in hun hele interieur en dus ook in de raamdecoratie. Inspiratie voor strakke raamdecoratie vind je in een eerdere blogpost.

Waar komt jouw raamdecoratie?

Uiteraard heeft ook de ruimte waarin je raamdecoratie wilt hangen invloed op de uiteindelijke keuze. Bepaalde ruimtes hebben immers specifieke vereisten. Op een werkplek wil je hinderlijke lichtinval en te veel inkijk vermijden. In de badkamer staat privacy voorop en is vochtbestendigheid van cruciaal belang. En in de kinderkamer wil je dan weer gordijnen die vrolijk zijn en tegelijk tegen een stootje kunnen.

Uiteraard komen er meestal nog meer vragen kijken bij de keuze van de juiste raamdecoratie. Maar hiermee ben je toch al een eind op weg. Contacteer ons gerust voor persoonlijk advies bij het maken van jouw keuze.

Laatste nieuws

Volg ons op Facebook

Contact Info