5 tips voor het ophangen van gordijnen - Rydo

5 tips voor het ophangen van gordijnen

in mardi, 19 février 2019
5 tips voor het ophangen van gordijnen

Gordijnen zorgen voor privacy, controleren de lichtinval en vervolledigen je interieur. Gezien hun belang in huis, is het cruciaal om gordijnen goed op te hangen. Waar let je best op? Hieronder 5 tips voor een mooi resultaat.

1. Hang je gordijnen hoog

Door je gordijnen hoog te hangen, geef je ze een professioneel uitzicht en lijken je ramen groter.

Je hangt de gordijnrails best minstens 10 centimeter boven het raam. Zo zien je ramen en gordijnen er meteen stijlvol uit, ongeacht je budget.

2. Laat ruimte onderaan

Het kan een romantisch effect opleveren om je gordijnen onderaan te veel stof te geven, waardoor ze een beetje ophopen op de vloer. Maar in de praktijk is dat vooral onhandig, zeker bij het poetsen.

Laat 1 à 2 centimeter ruimte tussen je gordijnen en de vloer. Op die manier lijken je gordijnen tot de vloer te gaan. Bij transparante voiles oogt dit zeer mooi. Het is immers terug een trend.

3. Maak je gordijnrail breed genoeg

Je gordijnrail moet breder zijn dan je raam. Voorzie minstens 10 centimeter extra aan weerszijden van het raam. Zo zorg je ervoor dat je gordijnen overdag naast het raam kunnen hangen, maar dat ze het ’s nachts volledig kunnen bedekken.

Op die manier creëer je de illusie dat je ramen groter zijn en laat je overdag meer licht binnen.

4. Strijk je gordijnen

Ook als ze net uit de verpakking komen: strijk je gordijnen. Plooien gaan er immers niet vanzelf uit door ze op te hangen, hoewel we dat soms denken.

Het lijkt voor de hand liggend, maar het is toch een eenvoudige manier om je gordijnen er snel en goedkoop beter te laten uitzien.

5. Kies de juiste gordijnen

Alles begint en eindigt bij de juiste keuze van gordijnen voor je interieur. Er zijn verschillende soorten en modellen, met diverse stoffen en patronen. Denk goed na over welke functies je wilt dat je gordijnen vervullen en maak je keuze in functie daarvan.  

Heb je hulp nodig bij de keuze van je gordijnen, of wil je ze vakkundig laten ophangen? Bij Rydo hebben we een uitgebreide expertise over traditionele gordijnen en maken we raamdecoratie op maat van jouw interieur. 

Neem een kijkje in ons aanbod of contacteer ons voor meer informatie.

Laatste nieuws

Volg ons op Facebook

Contact Info