GORDIJNEN WASSEN: 5 TIPS & TRICKS - Rydo

GORDIJNEN WASSEN: 5 TIPS & TRICKS

in lundi, 04 mars 2019
Gordijnen wassen: 5 tips & tricks Gordijnen wassen: 5 tips & tricks

Gordijnen zijn een cruciaal onderdeel van ieder interieur. Om ze ten volle te laten stralen, moet je ze goed onderhouden. Door gordijnen regelmatig te wassen blijven ze in tiptop conditie. Ze kunnen echter fragiel zijn, dus je neemt best de nodige voorzorgen wanneer je wilt wassen.

Waarop moet je letten als je gordijnen wast? 5 tips & tricks.

1 Maak je gordijnen goed los

Niet alle onderdelen van gordijnen zijn geschikt voor een wasbeurt. Als je je gordijnen losmaakt, let er dan op dat je alle haakjes en verbindingsstukken verwijdert. Zo vermijd je risico’s op schade aan je was- of droogmachine.

2 Houd rekening met stoffen

Sommige gordijnstoffen mogen in de wasmachine (bijvoorbeeld katoen), anderen mogen enkel met de hand gewassen worden (bijvoorbeeld zuivere wol) en nog anderen moeten naar de droogkuis (bijvoorbeeld gevoerde gordijnen).

Ga na uit welk materiaal je gordijnen bestaan en hoe ze behandeld moeten worden.

3 Strijk je gordijnen als ze nog nat zijn

Gewassen gordijnen strijken is een must. Plooien gaan er immers niet vanzelf uit door ze op te hangen, hoewel we dat soms hopen.

Strijk je gordijnen als ze nog vochtig zijn, om hardnekkige plooien te verwijderen voor de stof droogt en ze zich vastzetten. Hang je gordijnen om diezelfde reden al op wanneer ze nog een beetje vochtig zijn.

4 Was ook de omgeving van je gordijnen

Gordijnen kunnen heel wat stof verzamelen, maar dat geldt ook voor de materialen waaraan ze zijn vastgemaakt.

Wanneer je je gordijnen wast, maak je best gebruik van de gelegenheid om ook je gordijnrail en ramen eens te poetsen. Op die manier vermijd je dat je propere gordijnen meteen weer worden vuilgemaakt.

5 Onderhoud je gordijnen ook tussen wasbeurten door

Om ervoor te zorgen dat je vers gewassen gordijnen er langdurig fris blijven uitzien, verzorg je ze best ook tussen wasbeurten door. Dat kan je bijvoorbeeld doen door ze regelmatig uit te kloppen of door ze te stofzuigen met een aangepast kopstuk.

Advies nodig?

Heb je advies nodig over de keuze van je gordijnen, of het onderhoud ervan? Bij Rydo at Home by Colora Ternat hebben we een uitgebreide expertise over diverse soorten gordijnen en maken we raamdecoratie op maat van jouw interieur. 

Neem een kijkje in ons aanbod of contacteer ons voor meer informatie.

Laatste nieuws

Volg ons op Facebook

Contact Info