Voordelen van verduisterende rolgordijnen - Rydo

Voordelen van verduisterende rolgordijnen

in lundi, 13 mai 2019
Voordelen van verduisterende rolgordijnen

Te veel licht in de slaapkamer? ‘s Zomers last van warmte in huis? Verduisterende rolgordijnen hebben tal van voordelen. Lees er meer over in deze decoratieblog van Rydo.

Verduisterende rolgordijnen: een meerwaarde voor je woning

De zomer komt eraan. Zwoele zomeravonden zijn er om van te genieten, maar tegelijk kunnen ze wel een invloed hebben op je slaap. Wie graag op tijd in bed kruipt kan de slaapkamer best verduisteren.

Dat geldt ook voor de zomerochtenden. Gewekt worden door het zonnetje klinkt misschien mooi, onderzoek wees uit dat mensen die te veel licht in de slaapkamer hebben minder diep slapen en daardoor met minder energie aan de dag beginnen.

Met verduisterende rolgordijnen los je dat makkelijk op. Je bepaalt zelf wanneer je het helemaal donker wil hebben in de kamer. Zeker in kinderkamers, waar onze kapoenen wat vroeger in hun bedje kruipen, is verduistering geen overbodige luxe.

Deze gordijnen kunnen geïnstalleerd worden met geleiders langs de zijkanten waardoor het zonlicht echt geen kans krijgt. Een bijkomend voordeel is de prijs. Je kamer verduisteren met rolgordijnen is goedkoper en een stuk minder ingrijpend dan rolluiken installeren.

Hou het koel

Niet alleen licht heeft een invloed op je nachtrust, ook de temperatuur in je slaapkamer houd je best onder controle. Zonder zonnewering kan het zonlicht behoorlijk wat hitte in huis brengen. Verduisterende gordijnen komen dan goed van pas.

Onze rolgordijnen kunnen zelfs voorzien worden van een isolerende coating voor een nog beter effect. Dat zorgt ervoor dat ze ook in de woonruimte erg handig zijn. Want eens de hitte binnen zit wordt het moeilijker om verkoeling te vinden. Dankzij Rydo houd je een aangenaam woonklimaat in huis.

Rolgordijnen op maat van jouw interieur

Verduisterende rolgordijnen zijn er heus niet enkel in het zwart en donkergrijs. Bij ons kies je voor stoffen in de kleuren die je wenst. Daardoor kan je je gordijnen helemaal bij je interieur laten passen. Klassiek of modern, bij ieder interieur past een oplossing op maat. Strak wit in de woonkamer, zacht ecru in een klassiek interieur, stoer blauw en zelfs lieflijk roze voor de slaapkamer. Je kan het zo gek niet bedenken of Rydo zorgt ervoor.

En uiteraard zijn onze rolgordijnen op maat gemaakt. Geen halve oplossingen maar alles perfect aangepast aan jouw interieur.

Heb je vragen over verduisterende rolgordijnen voor jouw woning? Ben je op zoek naar professioneel advies en wens je een offerte op maat? Neem vrijblijvend contact met Rydo om alle mogelijkheden te bespreken.

Laatste nieuws

Volg ons op Facebook

Contact Info