Raambekleding voor in je slaapkamer - Rydo

Raambekleding voor in je slaapkamer

in mercredi, 30 octobre 2019
Raambekleding voor in je slaapkamer

Een goede nachtrust in een aangename omgeving is belangrijk om met veel energie aan de volgende dag te beginnen. Niet alleen de kwaliteit van je bed en matras spelen daar een rol in, ook aan de raambekleding voor in je slaapkamer besteed je best voldoende aandacht. In deze decoratieblog geven we je alvast wat tips & tricks.

Welke raambekleding kiezen voor de slaapkamer?

Er bestaat een groot gamma aan raambekleding, maar die is zeker niet allemaal geschikt voor in je slaapkamer. Want daar moet de raamdecoratie toch aan een aantal specifieke eisen voldoen. We sommen de belangrijkste op:

- Privacy: het spreekt voor zich dat je in je slaapkamer graag voldoende privacy wil. Zorg er dus voor dat je raambekleding geen inkijk toelaat.

Verduisteren: wanneer het lang licht is buiten, of de zon al vroeg opkomt, is het moeilijker om de slaap te vatten. Daarvoor heb je best een donkere ruimte. Raambekleding die te veel licht doorlaat is dus niet altijd geschikt voor de slaapkamer.

Akoestiek: heb je soms hinder van omgevingslawaai? Je slaapkamer zou een rustige ruimte moeten zijn. Geluidshinder kan voor een deel worden opvangen door gordijnen die de geluidsgolven absorberen.

- Isolatie: is je slaapkamer te warm of te koud? Dat kan ervoor zorgen dat je de slaap minder makkelijk vat. De ideale slaapkamertemperatuur ligt tussen 16 en 21°C. Raambekleding die isoleert is dan zeker zinvol!

De beste keuze uit ons aanbod

Bij Rydo bieden we je een ruim gamma aan raambekleding aan die goed geschikt is voor in je slaapkamer. Zo vind je bij ons rolgordijnen op maat die geen doorkijk toelaten en die – afhankelijk van de gekozen stof – zonwerend en isolerend zijn. Dankzij ons maatwerk sluiten de boorden aan bij het raam waardoor er maximaal kan worden verduisterd.

Maar ook jaloezieën in hout of aluminium zorgen voor een moderne en stijlvolle raamdecoratie in de slaapkamer. In open positie laat je licht in de kamer, wanneer je de lamellen sluit werken ze verduisterend en garanderen ze je privacy. Tenminste wanneer wij ze op maat van jouw raam hebben afgewerkt.

Heel stijlvol zijn onze overgordijnen voor in de slaapkamer. Die worden uiteraard op de gewenste afmeting gemaakt en kunnen heel grote raampartijen verduisteren. Overgordijnen hebben trouwens een ook sterke akoestische isolatiewaarde waardoor het een stuk stiller zal zijn in de slaapkamer.

Wil je ons aanbod eens bekijken of heb je advies nodig bij jouw keuze voor de beste raambekleding voor in je slaapkamer? Kom dan zeker langs of neem contact met ons op voor alle informatie.

Laatste nieuws

Volg ons op Facebook

Contact Info