Raamdecoratie: functioneel én esthetisch - Rydo

Raamdecoratie: functioneel én esthetisch

in mardi, 31 mars 2020
Raamdecoratie: functioneel én esthetisch

Raamdecoratie is een interessant design element waarbij je perfect functionaliteit én esthetiek kunt combineren! Je gordijnen, lamellen of rolgordijnen kunnen zowel een design statement zijn, terwijl ze gelijktijdig erg functioneel zijn in het buiten houden van glurende ogen of zonlicht.

De naam ‘raamdecoratie’ zegt natuurlijk al genoeg. Het dient om je ramen te decoreren! Maar je kunt er ook een heleboel voordelen uithalen op gebied van functionaliteit!

We delen graag enkele tips om je raamdecoratie in te schakelen bij het design van je ruimte.

Tips om je raamdecoratie in te schakelen voor het design

Raamdecoratie heeft meer impact op je interieur dan je zou denken. Je kunt je gordijnen of lamellen dan ook perfect gebruiken om je ruimte te doen stralen. Met een slim gekozen raamdecoratie kun je kamers hoger, langer, groter, lichter, … doen lijken!

Je kamer groter doen lijken

We wonen vaak kleiner dan we graag zouden willen en veel mensen willen graag hun huiskamer groter doen lijken dan ze eigenlijk is. En dat kan dan ook perfect!

Kies voor een horizontaal patroon om je ruimte langer te maken. Horizontalen lamellen of rolgordijnen zijn ideaal voor dit doel.

We zien in de praktijk dat de horizontale lijn van lamellen, het raam breder doen lijken. Dat heeft onmiddellijk effect op het ruimtegevoel in een kamer.

Wil je meteen ook je ruimte hoger doen lijken?

Je plafond verhogen met raamdecoratie

Heb je lage plafonds en wil je graag een gevoel van grandeur verkrijgen in je woonkamer?

Plaats je gordijnen een stukje boven de eigenlijke raamkozijnen. Zo creëer je de illusie dat je ruimte hoger is dan ze eigenlijk is!

Wil je nog meer in de hoogte? Kies dan voor gordijnen met een verticale streep.

Winter en zomer modus

Binnenhuis architecten raden vaak aan om 2 sets gordijnen te voorzien. Het is een makkelijke en goedkope manier om je woning op een half uurtje tijd van winter naar zomer sfeer te brengen!

Wil je in de winter eerder een warm en huiselijk gevoel verkrijgen, terwijl je in de zomer eerder voor een licht en luchtig gevoel gaat.

Kies voor 2 verschillende soorten raambekleding.

Voor de winter raden we dikkere stof in een iets donkerdere kleur aan. Zo vergroot je het gezellige cocoon effect dat bij de winter hoort. Voor de zomer kies je best voor een dunne en luchtige stof in een lichte kleur.

Een luxueuze uitstraling met sierpanden

Sierpanden in een woonkamer of inkomhal geven de ruimte een luxueuze en weelderige uitstraling.

Bovendien wordt de ruimte ook meteen een heel stuk gezelliger wanneer je kiest voor enkele sierpanden met een warme kleur.

Wil je liever een lichte en moderne luxe verkrijgen, dan kies je beter voor sierpanden in een lichte of lichtdoorlatende stof.

Strakke en moderne feeling in de woonkamer

Ben je op zoek naar raambekleding die je huiskamer een strakke en moderne touch geven?

Kies dan voor paneelgordijnen! Deze strakke gordijnen bestaan uit verticale panden die over elkaar heen schuiven. Ze zorgen voor een optimaal ruimtelijk effect, mede doordat je de breedte van de panden zelf kan kiezen.

Je kunt de paneelgordijnen trouwens ook gebruiken als room divider. Op die manier verdeel je een ruimte in 2 wanneer je dat zelf wil, zonder dat je er ruimte door verliest!

Op maat gemaakt

Al onze producten kunnen bovendien op maat gemaakt worden. Dat zorgt er voor dat jouw raamdecoratie perfect past binnen je interieur.

Met op maat gemaakte gordijnen, rolgordijnen of lamellen zorg je ervoor dat je exact die stijl bekomt die je voor ogen had!

Heb je een keuze gemaakt?

Er bestaan ontelbare tips en tricks om je raamdecoratie te gebruiken voor een prachtig design, zonder dat je aan functionaliteit inboet. Wil je een bijzonder effect verkrijgen, maar weet je niet juist hoe je dat best doet in je eigen woning? Onze adviseurs helpen je graag verder!

Bekijk de mogelijke raamdecoratie in onze webshop en ontdek de verschillende mogelijkheden die we aanbieden.

Rydo maakt jouw raamdecoratie op maat. Daarna leveren we de producten bij je thuis! Makkelijker kan niet! Neem gerust contact met ons op met je vragen of voor persoonlijk advies!

Laatste nieuws

Volg ons op Facebook

Contact Info