Welke bekleding kiezen voor mijn ramen? - Rydo

Welke bekleding kiezen voor mijn ramen?

in jeudi, 30 avril 2020
Welke bekleding kiezen voor mijn ramen?

Vind je de grote hoeveelheid aan mogelijkheden in raambekleding verwarrend? Krijg je keuzestress wanneer je nog maar denkt aan gordijnen, overgordijnen, rolgordijnen en lamellen? Geen nood! In dit artikel helpen we je bij het kiezen van je raambekleding!

Je keuze is voor een groot deel afhankelijk van wat je zelf wil bereiken. Wil je graag veel licht of wil je liever je kamer kunnen verduisteren? Kies je voor privacy of veel lichtinval? Bovendien heeft de keuze van je raamdecoratie ook invloed op de sfeer de je ruimte uitstraalt.

Je kunt alvast starten met deze professionele tips om je te laten leiden bij de keuze voor raamdecoratie.

Raambekleding voor de woonkamer

In de woonkamer of leefruimte kies je best voor veel licht. Leefruimtes komen het best tot hun recht wanneer je kunt genieten van een grote hoeveelheid natuurlijke lichtinval. Vaak is privacy in dit soort ruimtes van ondergeschikt belang.

Voor je woonkamer kies je dus best voor lichte materialen. Wil je de ruimte groter laten lijken, dan zijn horizontale jaloezieën een ideale keuze. Om de kamer hoger te laten lijken, zijn verticale jaloezieën dan weer ideaal. Beide types lamellen bieden veel lichtinval en een ruimtelijk gevoel.

Tip: Heb je veel inkijk in de woonkamer omdat die uitkijkt op de tuin van de buren of de straat? Dan kies je best voor glasgordijnen of jaloezieën. Glasgordijnen zijn ideaal om overdag glurende blikken buiten te houden. Met jaloezieën bepaal je dan weer zelf hoeveel licht en inkijk je toelaat.

Twijfel je om glasgordijnen te installeren, maar wil je liever een moderne en strakke look? Vouwgordijnen in een lichte stof laten veel licht door en fungeren als moderne glasgordijnen.

Raamdecoratie voor slaapkamers en kinderkamers

Je slaapkamer is niet meteen een ruimte waar lichtinval belangrijk is. Meestal wordt voor slaapkamers duisternis eerder gewaardeerd. Ook in een kinderkamer kies je best voor een raambekleding die het toelaat om de kamer volledig te verduisteren.

Voor ruimtes waar je rust en slaapt, is verduisterende raamdecoratie een mooie optie. Ook hier heb je de keuze tussen verduisterende gordijnen en verduisterende rolgordijnen.

Wil je de slaapkamer een gezellige vibe meegeven, dan raden we donkere overgordijnen aan, die een extra warm gevoel creëren dat volledig op zijn plaats is in de slaapkamer. Maar je kunt de slaapkamer ook wat ruimer doen lijken door hier te kiezen voor verduisterende rolgordijnen.

Badkamers en sanitaire ruimtes

In je badkamer wil je op gepaste tijdstippen alle inkijk kunnen blokkeren. De overige tijd mogen deze ruimtes in principe helemaal verlicht en open zijn.

Voor een badkamer kies je beter niet voor gordijnen, omwille van de hoge vochtigheid.

Horizontale lamellen zijn dan ook de perfecte keuze om je badkamerramen mee te bekleden.

Werkruimtes en kantoren

Je werkruimte in huis of thuiskantoor is een ruimte waar je rust wil vinden en waar je je bovendien goed kunt concentreren. Ook is het interessant dat je in het kantoor voldoende lichtinval kan voorzien.

Om deze redenen zijn strakke en eigentijdse oplossingen meestal een schot in de roos om jouw kantoor een moderne look te geven.

Voor een kantoor kies je dus best voor paneelgordijnen, rolgordijnen of duo rolgordijnen die nog meer mogelijkheden bieden.

Creëer speciale effecten met raambekleding

De keuze van je raamdecoratie heeft een groot effect op de sfeer die je binnen de kamer verkrijgt. Je kunt dan ook de hele vibe van een ruimte bepalen door de perfecte bekleding te kiezen voor je ramen.

Zo kun je de kamer breder doen lijken door voor horizontale raambekleding te kiezen. Wil je net de hoogte van je plafonds benadrukken? Dan kies je best voor verticale raambekleding.

Ga je voor een moderne, strakke sfeer? Dan raden we rolgordijnen of vouwgordijnen aan. Voor een warm en huiselijk gevoel kies je dan weer beter voor overgordijnen in een gezellig kleurtje.

Keuzestress? Win advies in bij een specialist!

Toch nog te veel last van keuzestress? Onze interieur specialisten staan je graag bij met professioneel advies. Spring gerust een keer binnen in onze toonzaal of neem alvast contact met ons op. We helpen je graag verder.

Laatste nieuws

Volg ons op Facebook

Contact Info