3 voordelen van lichtdoorlatende rolgordijnen - Rydo

3 voordelen van lichtdoorlatende rolgordijnen

in mercredi, 17 juin 2020
3 voordelen van lichtdoorlatende rolgordijnen

Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn erg populair omdat ze een heleboel voordelen bieden. Het is een klassiek product dat erg tijdloos is. Daardoor kun je ze perfect integreren in iedere woonkamer, kantoorruimte of ander type kamer.

In dit artikel sommen we alvast de 3 belangrijkste voordelen van lichtdoorlatende rolgordijnen op. Zo kun je een weloverwogen beslissing maken of dit type rolgordijnen goed passen bij jouw interieur!

Controleer de filtering van het natuurlijke licht

Een natuurlijke lichtinval is zonder twijfel de beste lichtbron die je je kunt inbeelden. Zonlicht dat door de ramen schijnt, maakt je gelukkiger dan een heel leger aan TL lampen of LED lampen bij elkaar.

Je wil dus graag dat natuurlijk licht binnen krijgen, maar dan op een controleerbare manier. Lichtdoorlatende rolgordijnen geven je de mogelijkheid om het licht zachtjes binnen te laten. Dit type gordijnen valt perfect tussen de compleet verduisterende rolgordijnen en het type rolgordijnen waar je doorheen kunt kijken.

Veel licht én veel privacy

Vaak moeten we compromissen sluiten wanneer het op deze 2 factoren aankomt! Ofwel krijgen we veel licht binnen, maar kan ook de buurman meegenieten van onze film. Ofwel sluiten we alles af en genieten we van een complete privacy.

Met lichtdoorlatende rolgordijnen hoef je geen compromissen te sluiten. Het zonlicht kan makkelijk alle hoekjes van de kamer bereiken, maar de glurende ogen van de buurman of andere kijklustigen kunnen niet binnenkijken! We kunnen stellen dat dit type raamdecoratie de perfecte combinatie vormt voor een maximum aan natuurlijk licht en een minimum aan inkijk. Je geniet van de privacy van je eigen huis zonder dat je jezelf hoeft af te zonderen in duisternis!

Een unieke en moderne stijl

Bij het inrichten van een woning of kantoor, kijk je toch altijd naar het esthetische aspect van de zaak. Natuurlijk heb je bepaalde eisen op gebied van gebruiksgemak en functionaliteit, maar het uitzicht staat uiteindelijk toch altijd bovenaan het verlanglijstje. En zo hoort het ook, want lelijke functionaliteit, daar heeft niemand iets aan.

Mede om die reden zijn lichtdoorlatende rolgordijnen ideaal wanneer het oog ook wat wil. Deze rolgordijnen zijn namelijk strak en modern, maar toch ook huiselijk en gezellig. Je hebt bovendien ook een vrij ruime keuze op gebied van kleuren en materialen. Er zit dus zeker wel een lichtdoorlatende rolgordijn bij die perfect past in jouw interieur.

Meer informatie of voordelen van lichtdoorlatende rolgordijnen vinden?

We kunnen uren doorgaan over de voordelen van lichtdoorlatende rolgordijnen, maar we hadden er 3 beloofd! Wil je toch graag wat extra informatie of wil je verder overtuigd worden om voor deze rolgordijnen te kiezen? Neem dan gerust contact op met onze decoratie experts. We helpen je graag verder bij het inrichten van jouw woning of pand en we beantwoorden ook met plezier al je vragen over raamdecoratie en andere decoratievragen!

Laatste nieuws

Volg ons op Facebook

Contact Info