Met de juiste zonwering genieten van nazomerse dagen - Rydo

Met de juiste zonwering genieten van nazomerse dagen

in jeudi, 17 septembre 2020
Met de juiste zonwering genieten van nazomerse dagen

De zomer komt tot een einde en we beseffen allemaal dat de winter ongenaakbaar voor de deur staan. Daarom trekken we er met zijn allen op uit om lange wandelingen te maken in het late zomerzonnetje. Ook thuis proberen we de laatste zonnestralen te absorberen en we laten zo veel mogelijk zonlicht binnen. Want over enkele maanden zien we die geliefde zon slechts enkele uurtjes per dag.

We geven je graag enkele tips mee om optimaal te genieten van deze nazomerse dagen!

Zorg voor een aangename ervaring in je tuin

Neem die nazomerse zonnestralen nog even in je op en geniet van de buitenlucht voordat de winter ons naar binnen dwingt. Creëer één of meer aangename plekjes op je terras of in je tuin. Met een gezellige zithoek, uitgerust met een uitnodigende berg kussens, wil je helemaal niet meer binnen zitten!

De nazomer is de ideale tijd om in je tuin door te brengen. De temperatuur is vaak een stuk aangenamer dan in de zomer en je verbrandt bovendien minder snel door in de zon te zitten.

Zorg voor een plekje waar je jezelf kan ontspannen. Vergeet zeker niet om een parasol of luifel te voorzien als zonwering. Tijdens de nazomer staat de zon vaak een stuk lager aan de hemel. De kans is dus groter dat je de zon in je ogen krijgt.

Laat de zon binnen!

Laat de zon binnen in je huis, maar dan wel op jouw voorwaarden. Speel met het zonlicht door gordijnen, glasgordijnen, rolgordijnen of jaloezieën net zo ver te openen tot het zonlicht helemaal perfect naar binnen valt.

De nazomer is de laatste kans om te genieten van de zonnestralen die je woonkamer verwarmen. Daarna kijken we voor een tijdje tegen de winter aan. Met rolgordijnen of duo rolgordijnen kies je zelf exact hoeveel zonlicht je binnen laat. Ook zonlicht dat doorheen horizontale jaloezieën valt, heeft een bijzonder warm en gezellig effect!

De raambekleding die je kiest, heeft een interessant effect op de lichtbeleving binnenshuis.

Laat niet té veel zon binnen

Té veel zon kan natuurlijk ook! We beleven steeds vaker een warme en erg zonnige nazomer. Zorg er voor dat je de mogelijkheid hebt om de zon buiten te houden wanneer het te warm wordt.

De juiste zonwering is hier essentieel. Zowel horizontale lamellen als verticale lamellen geven je de mogelijkheid om de zon volledig buiten te sluiten wanneer je dat wenst. Wil je alvast een gezellige, winterse sfeer in huis halen? Dan zijn verduisterende overgordijnen de perfecte manier om alvast te genieten van een avondje binge watchen voor de buis!

Op zoek naar de perfecte zonwering voor nazomerse dagen?

Ben je op zoek naar de perfecte combinatie van zon en schaduw in je woning? Met de juiste zonwering geniet je optimaal van iedere nazomerse dag! Die ideale combinatie van raamdecoratie en zonwering vind je bij Rydo at Home. Ben jij op zoek naar professioneel advies om jouw woning te optimaliseren voor een zonnige nazomer? Neem gerust contact op met onze decoratiespecialisten om je te helpen bij je keuze! Je vindt misschien ook een heleboel inspiratie voor de decoratie van je woning of kantoor op onze decoratieblog.

Laatste nieuws

Volg ons op Facebook

Contact Info