Helpen overgordijnen tegen de kou? - Rydo

Helpen overgordijnen tegen de kou?

Toegevoegd op 03 februari 2017
Gevoerde overgordijnen hebben een isolerend effect Gevoerde overgordijnen hebben een isolerend effect

Overgordijnen brengen sfeer en schoonheid in uw interieur. En uiteraard zorgen ze ook voor verduistering. Maar wist u dat gevoerde vouwgordijnen ook helpen om de kou buiten te houden?

Dubbel voordeel

Ramen en deuren zijn plekken waar de kou makkelijker ons huis binnendringt. Met gevoerde vouwgordijnen kan u daar iets aan doen. Da’s dubbel voordelig: u hebt het warmer en uw energiefactuur gaat naar beneden.

Dubbel effect

Gevoerde overgordijnen werken isolerend door de dubbele stoflaag. De lucht tussen beide lagen staat stil en isoleert daardoor. Maar daarnaast wordt stof ook warmer dan het glas van uw ramen. Daardoor zorgen gesloten gordijnen voor een behaaglijk gevoel op koude winteravonden.

Forse besparing

Goede isolatie zorgt voor lagere verwarmingskosten. Als u in de winter uw gordijnen sluit van zodra het donker wordt, kan u op jaarbasis tot 6 % op uw verwarmingskosten besparen.

Must have bij enkel glas

In een historisch pand of een huurwoning kan u niet altijd het enkel glas vervangen door dubbel glas. Geen nood. Enkel glas met een gevoerd overgordijn met aluminium coating heeft een betere isolatiewaarde dan sommige types dubbel glas. Maar ook zonder deze coating zorgt een overgordijn voor meer warmte. Investeren in goede overgordijnen is dus een absolute aanrader bij enkel glas.

Ook de moeite bij dubbel glas

Zelfs bij dubbel hoogrendementsglas zorgen gevoerde overgordijnen met aluminium coating voor extra isolatiekracht. De isolatiewaarde komt dan in de buurt van driedubbel hoogrendementsglas.

Laat de radiator vrij

Hecht u veel belang aan het isolerend effect van uw nieuwe overgordijnen? Laat dan de radiator onder het raam vrij. Doet u dat niet, dan stijgt de warmte achter het gordijn. En u kan er niet van genieten.

Nog vragen over overgordijnen? Wilt u weten wat mogelijk is in uw woning? Aarzel niet ons te contacteren.

Laatste nieuws

Volg ons op Facebook

Contact Info