4 tips voor het stofferen van zetels en stoelen - Rydo

4 tips voor het stofferen van zetels en stoelen

Toegevoegd op 07 maart 2017
Jouw zetel of stoel (laten) stofferen? Een goed idee! Jouw zetel of stoel (laten) stofferen? Een goed idee!

Wil je een zetel of stoel een tweede leven geven? Denk dan zeker aan het stofferen van je meubel. Ontdek 4 interessante tips voor het stofferen van zetels en stoelen.

Pak ook de vulling en het binnenwerk aan

Als een zetel of stoel intensief gebruikt is, volstaat het vaak niet enkel de stof te vervangen. Een prachtige nieuwe bekleding voor een zetel waarin je slecht zit, dat is geen goed idee. Denk er dus aan om ook de vulling en het binnenwerk te vervangen.

Ga zelf op zoek naar een vintage meubel

Wil je een originele zetel of stoel, maar heb je zelf geen meubel uit oma’s tijd? Geen nood: ga zelf op zoek naar een vintage meubel dat je kan laten stofferen. Dit zijn enkele goede vindplaatsen:

  • tweedehandssites
  • kringloopwinkels
  • Facebook-groepen waarop spullen worden uitgewisseld
  • je opa, oma, buur, nonkel of tante

Denk aan een match met je overgordijnen

De stoffering van een zetel of van stoelen is één zaak. Je kan ook denken aan een match met je overgordijnen. Je kan de stoffen op elkaar afstemmen. Zoek gelijkenis of net contrast en geef zo je interieur een extra twist. Bovendien kan je ook kussens (laten) maken met de restjes van je gordijnstoffen.

Ga zelf aan de slag

Wil je jouw zetel of stoel laten stofferen door een vakman: dat kan. Wij werken samen met een zeer bekwame meubelgarnierderij. Maar je kan ook zelf aan de slag gaan. Koop een geschikte stof en ga aan de slag met een handleiding. Op het internet kan je er heel wat vinden. Extra tip: neem geregeld foto’s tijdens de werkzaamheden. Zo weet je achteraf nog hoe je meubel er bij elke stap uitzag.

Wil je meer info over het stofferen van zetels en stoelen? Contacteer ons gerust.

Laatste nieuws

Volg ons op Facebook

Contact Info