Welke raamdecoratie kies ik voor de badkamer? - Rydo

Welke raamdecoratie kies ik voor de badkamer?

Toegevoegd op 31 mei 2017
Kies de juiste raamdecoratie voor jouw badkamer Kies de juiste raamdecoratie voor jouw badkamer

Je spendeert elke dag wel wat tijd in de badkamer. Mooie raamdecoratie van goede kwaliteit is dan ook geen overbodige luxe. We geven je enkele aandachtspunten voor raamdecoratie in de badkamer.

Privacy

Als er één plek is waar privacy belangrijk is, dan is het wel de badkamer. Met jaloezieën kan je de inkijk perfect zelf regelen. Ook glasgordijnen vermijden inkijk en zorgen tegelijk voor voldoende licht. Zo vermijd je dat jouw badkamer overdag een donkere plek wordt.

Vochtbestendigheid

De raamdecoratie in jouw badkamer moet uiteraard tegen een spatje water kunnen. Ook de condensatie zorgt voor heel wat vocht. Gelukkig besteden producenten van raamdecoratie daar de nodige aandacht aan. Zelfs houten jaloezieën kunnen perfect in een badkamer worden gebruikt. Veelvuldig contact met spatwater kan je best vermijden, maar condensatievocht kunnen ze best aan.

Frisse uitstraling

Het design van een badkamer is vaak wat strakker. In zo’n ruimte kies je dan ook best voor een frisse uitstraling als het over raamdecoratie gaat. Sommige vouwgordijnen en rolgordijnen zijn geschikt voor gebruik in een badkamer. Door de juiste kleur te kiezen, zorg je voor een fris element in jouw badkamer. Wij helpen je graag bij die keuze.

Beperkte ruimte

In veel woningen is de badkamer niet zo groot. De keuze voor raamdecoratie die weinig ruimte inpalmt ligt in dat geval ook voor de hand. Gelukkig zijn er heel wat systemen die weinig ruimte nodig hebben. Denk daarbij bijvoorbeeld aan horizontale of verticale jaloezieën, vouwgordijnen en rolgordijnen.

Isolatie

Na je douche of bad wil je niet rillen van de kou. Isolatie van een badkamer is belangrijk en gordijnen kunnen daaraan bijdragen. Door te kiezen voor isolerende stoffen, zorg je voor een extra element dat de warmte in de badkamer houdt.

Wil je advies bij de keuze van raamdecoratie voor jouw badkamer? Contacteer ons gerust.

Laatste nieuws

Volg ons op Facebook

Contact Info