Hou je gordijnen best open of dicht? - Rydo

Hou je gordijnen best open of dicht?

Toegevoegd op 21 december 2017
Hou je gordijnen open of dicht op de juiste momenten Hou je gordijnen open of dicht op de juiste momenten

Mooie gordijnen of strakke raamdecoratie is één ding. Maar wat doe je er mee? Sluit je ze of laat je ze gewoon open? Dit zijn onze tips.

Veiligheid

Gordijnen en raamdecoratie kunnen een inbraak voorkomen. Door ze ’s nachts te sluiten en overdag te openen, geef je een bewoonde indruk en dat kan een inbreker afschrikken. De politie raadt af om gordijnen of rolluiken halfopen te laten. Dat is immers zowel overdag als ’s nachts een halfbakken oplossing. Ga je op vakantie, vraag dan aan buren of familie om je gordijnen of raamdecoratie overdag te openen en ’s nachts te sluiten.

Energiebesparing

Gesloten gordijnen kunnen de kou buiten houden. Zeker bij grotere raampartijen kan dat energie besparen en een aangenamer binnenklimaat creëren. In de winter je gordijnen sluiten is dan ook een aanrader.

Privacy

Het ligt voor de hand dat je in de badkamer of de slaapkamer de nodige privacy wilt. Maar is het buiten donker en doe je in de woonkamer de lichten aan, dan is elke beweging ook daar makkelijk te volgen van buiten. De raamdecoratie sluiten kan dan aangewezen zijn.

Zicht op je raamdecoratie

Gordijnen en raamdecoratie kies je niet zomaar. Het esthetische aspect speelt hoogstwaarschijnlijk mee in je keuze. Het zou dan ook jammer zijn dat je jouw knappe raamdecoratie altijd gesloten laat. Gewoon omdat het oog ook wel wat wil, kan je jouw raamdecoratie af en toe eens sluiten.

Koeler binnenklimaat

Het lijkt een ver-van-mijn-bedshow in deze winterse tijden, maar denk eens aan een warme zomerdag. Zeker als de zon op een raam staat, kan de binnentemperatuur onaangenaam hoog oplopen. Raamdecoratie sluiten tijdens de warmste uren zorgt voor een koeler binnenklimaat.

Gezelligheid

Is het buiten donker, dan zorgen gesloten gordijnen en raamdecoratie voor gezelligheid. Zo’n donker vlak is immers niet meteen erg knus. Doordat je moeilijk kan zien wat er buiten precies staat of beweegt, kan het ook een onbehaaglijk gevoel creëren.

Op zoek naar gordijnen of raamdecoratie? Zoek het niet te ver en contacteer ons voor meer info.

Laatste nieuws

Volg ons op Facebook

Contact Info