Zo kies ik de kleur van mijn raamdecoratie - Rydo

Zo kies ik de kleur van mijn raamdecoratie

Toegevoegd op 02 mei 2018
Zo kies ik de kleur van mijn raamdecoratie

Een belangrijk aspect bij de keuze van nieuwe raamdecoratie is de kleur. Die bepaalt immers mee de look and feel van jouw interieur. Wij zetten je op weg met 5 tips.

Kijk verder dan raamdecoratie

De combinatie van kleuren in jouw interieur is erg belangrijk. Bedenk dat de kleur van de raamdecoratie moet passen bij de kleur van de muren, meubels of vloer. Zorg daarbij voor enig contrast. Dat moet niet groot zijn, maar zo vermijd je eentonigheid. Begin bij de kleuren die je niet kan of wil veranderen. Ben je bijvoorbeeld niet van plan om je muren opnieuw te schilderen, neem die kleur dan als basis om je combinatie verder uit te werken.

Breng leven in de brouwerij

Zijn je muren en vloeren vrij sober qua kleur, overweeg dan om met je raamdecoratie wat pittigheid in je interieur te brengen. Dat betekent niet dat je voor fluogordijnen moet gaan, al houden we je vooral niet tegen als je dat wél wilt. Maar een in het oog springende tint kan voor heel wat pit zorgen. Zeker als de oppervlakte van je raamdecoratie niet enorm groot is, blijft er nog voldoende neutraal gekleurde oppervlakte over om voor een goed evenwicht te zorgen.

Check je keuze met de realiteit

Een foto uit een magazine of zelfs een beeld op een website kunnen zeker een goede inspiratiebron zijn. Maar weet dat kleuren er in de realiteit vaak een tikje anders uitzien of een andere effect geven. Werk daarom met stalen of kleurenstaalkaarten om te checken hoe jouw favoriete kleur in realiteit overkomt.

Hou rekening met het materiaal

Strakke aluminium jaloezieën of weelderige overgordijnen, al dan niet met sierpanden: zelfs al hebben ze allemaal eenzelfde kleur, de uitstraling is helemaal anders. Stel dat je bijvoorbeeld voor zwart gaat. Met jouw jaloezieën kom je hier zeker mee weg, maar je overgordijnen worden misschien wel net iets té overweldigend.

Denk aan het ruimtelijk effect

Hou rekening met de grootte van de ruimte als je de kleur van jouw raamdecoratie kiest. In een kleine ruimte kies je best lichte kleuren zodat die wat ruimer lijkt. Heb je daarentegen een heel grote ruimte, dan kan donkere raamdecoratie die wat kleiner doen lijken.

Interesse in mooie en degelijke raamdecoratie? Contacteer ons gerust voor meer info.

Laatste nieuws

Volg ons op Facebook

Contact Info