Tips voor raamdecoratie in de zomer - Rydo

Tips voor raamdecoratie in de zomer

Toegevoegd op 06 augustus 2020
Kies voor zomerse raamdecoratie, daarvan geniet je het hele jaar. Kies voor zomerse raamdecoratie, daarvan geniet je het hele jaar.

De zomer is volop in het land en dat is het geknipte moment om aan nieuwe raamdecoratie te denken. Wij geven je graag enkele tips voor zomerse raamdecoratie.

Kies een zomerse kleur

Frisse, lichte kleuren passen perfect bij een warme zomer. Niet alleen breng ze het lichte gevoel van de zomer in huis. Bijkomend voordeel is ook dat lichte kleuren de zonnestralen reflecteren. Zo helpen ze het binnenklimaat draaglijk te houden. Wit is voor veel mensen een goede keuze, alleen al om het tijdloze karakter. Maar er zijn uiteraard veel meer mogelijkheden. Pastelkleuren doen het erg goed in de zomer en ook lichtgroen zorgt voor een zomers gevoel. Bijkomend voordeel: in de winter contrasteren die zomerse kleuren met het sombere weer.

Combineer met gordijnen

Raamdecoratie kan je perfect combineren met gordijnen. Zo kan je spelen met lichtinval, inkijk en uitzicht. Combineer je raamdecoratie bijvoorbeeld met transparante glasgordijnen, dan kan je op de frissere momenten van de dag enkel de gordijnen sluiten en de raamdecoratie openen. Combineren met gordijnen biedt ook als voordeel dat je kan afwisselen naargelang de seizoenen. Je laat bijvoorbeeld je raamdecoratie hangen, maar combineert die met wisselende gordijnen naargelang de seizoenen.

Denk aan isolatie

Met raamdecoratie kan je jouw woning isoleren. Je denkt daarbij misschien meteen aan het buitenhouden van de winterkou, maar ook in de zomer is isolatie geen overbodige luxe. Als de zomerzon een hele dag door een raam naar binnen kan schijnen, stijgt de binnentemperatuur soms erg fors. Met raamdecoratie, zoals verticale jaloezieën, kan je heel wat hitte buitenhouden en geniet je van een aangenaam binnenklimaat.

Zorg er voor dat je kan slapen

Tijdens de zomermaanden komt de zon erg vroeg op. Niets zo vervelend als wakker worden door de binnenvallende zonnestralen terwijl je pas een uur later uit de veren moet. Kies voor een slaapkamer dan ook verduisterende raamdecoratie. Zo kunnen rolgordijnen of plisségordijnen perfect in een verduisterende stof worden uitgevoerd. Dankzij onze gratis opmeting en maatwerk ben je ook zeker dat je geen storen kieren met licht naast jouw raamdecoratie hebt.

Tijd voor nieuwe raamdecoratie? Maak er nog deze zomer werk van en contacteer ons gerust voor meer info.

Laatste nieuws

Volg ons op Facebook

Contact Info