Kies raamdecoratie die past bij jouw badkamer - Rydo

Kies raamdecoratie die past bij jouw badkamer

Toegevoegd op 19 november 2020
Kies raamdecoratie die past bij jouw badkamer

Tijdens je zoektocht naar raamdecoratie voor de badkamer moet je met een heleboel dingen rekening houden. Je kunt namelijk niet zomaar eender welke gordijn of raamdecoratie gebruiken voor je badkamer. Het is dus interessant dat je eerst even rondkijkt naar de verschillende mogelijkheden voordat je jouw keuze maakt. In dit artikel bespreken we de meest geschikte raambekleding voor badkamers.

Raamdecoratie kiezen voor de badkamer

De badkamer is een ruimte die vaak vochtig of nat wordt. Je kiest dus best een raamdecoratie die bestendig is tegen dit vochtige klimaat. Bovendien kan je in de badkamer best wel wat privacy genieten. Het laatste wat je wil, is dat de buren kunnen binnen gluren terwijl jij onder de douche staat. Daarnaast moet je ook rekening houden met de aanwezig ramen in de badkamer en de manier waarop je die gebruikt. Badkamerramen worden veelal gebruikt in de kipstand. Zo voorzie je een heleboel frisse lucht, zonder dat je de raam helemaal open hoeft te zetten. Je kiest dus best voor raamdecoratie die ook goed presteert bij ramen in kipstand.

De raamdecoratie in je badkamer moet aan deze eisen voldoen:

  • Waterbestendig zijn
  • Voldoende privacy bieden
  • Beschikbaar zijn voor kantelramen en kipramen

Raamdecoratie die past bij jouw badkamer

Gelukkig blijft er meer dan voldoende raamdecoratie over die jouw badkamer naar een hoger niveau kan tillen. Deze types raambekleding zijn erg populair voor badkamers.

Rolgordijnen

Het gebruik van rolgordijnen in de badkamer is een efficiënte en stijlvolle manier om jouw ramen te bekleden. Rolgordijnen zijn waterbestendig en ze zorgen voor veel privacy. Je kiest uit een ruim assortiment aan kleuren en materialen. Zo creëer je een aangename en huiselijke sfeer in je badkamer.

Wanneer je kiest voor lichtdoorlatende rolgordijnen, zorg je voor voldoende natuurlijk licht zonder dat je inboet op gebied van privacy. Bovendien zijn rolgordijnen ook erg geschikt voor gebruik in combinatie met een kantelraam of kipraam.

Duo rolgordijnen

Duo rolgordijnen geven je het beste van 2 werelden. Met duo rolgordijnen laat je voldoende natuurlijk daglicht binnen, maar je hebt ook de mogelijkheid om de kamer volledig te verduisteren. Dankzij de vele mogelijkheden en de grote aanpasbaarheid zijn duo rolgordijnen dan ook één van de populairste manieren om badkamerramen te bekleden.

Door het gebruik van duo rolgorijnen beslis je heel nauwkeurig hoeveel licht je wil binnenlaten. Ook op gebied van privacy zijn deze rolgordijnen de ideale combinatie voor je badkamer.

Plissegordijnen

Ook plissegordijnen zijn een goede keuze voor je badkamer. Deze elegante en tijdloze raambekleding geeft de ruimte een harmonieuze en warme sfeer. Het plissegordijn kan makkelijk op het raamkader gemonteerd worden en dat maakt deze gordijnen erg geschikt voor gebruik op kantelramen en kipramen.

Je kiest uit een ruim aanbod aan kleuren en stoffen, waardoor je de plissegordijnen helemaal kan aanpassen aan het design van de ruimte. Dankzij de vele mogelijkheden kies je zelf of je voor een lichtdoorlatende raambekleding gaat, of eerder voor een verduisterend effect.

Aluminium jaloezieën

Voor een vochtige ruimte is de keuze voor aluminium een veilige, maar stijlvolle oplossing. De plaatsing van horizontale aluminium jaloezieën is dan ook een excellente keuze voor de badkamer. Deze raambekleding is bijzonder vochtbestendig en makkelijk in onderhoud. Je hebt bovendien erg veel inspraak in lichtinval en privacy. Heb jij een badkamer die moeilijk te ventileren is of is je badkamer vaak erg vochtig? Dan zijn aluminium jaloezieën een heel goede keuze.

Stijlvolle en huiselijke raamdecoratie voor jouw badkamer

Naast het gebruiksgemak en de waterbestendige eigenschappen van de verschillende raamdecoratie in ons gamma, bepaalt het uitzicht ook voor een groot stuk jouw keuze. Het is erg belangrijk dat de raamdecoratie goed past bij de ruimte en bij het design dat je in gedachten had. De mogelijke opties die we in dit artikel opsommen, hebben ieder hun charme en eigenheid. Ze zijn dan ook allemaal erg geschikt voor gebruik in de badkamer en we selecteerden deze opties op basis van privacy en bestendigheid tegen vocht. Alle producten zijn beschikbaar in verschillende kleuren, maten en materialen. Er zit dus zeker wel een raamdecoratie bij die ervoor zorgt dat jij perfect thuis voelt in jouw badkamer.

Heb je vragen of wil je graag professioneel advies inwinnen over de verschillende mogelijkheden en producten? Neem dan zeker contact met ons op. Wij helpen e graag verder met onze expertise!

Laatste nieuws

Volg ons op Facebook

Contact Info