Raambekleding is ook voor grote ramen geschikt - Rydo

Raambekleding is ook voor grote ramen geschikt

Toegevoegd op 15 december 2020
Raambekleding is ook voor grote ramen geschikt

Heb je grote ramen die van de vloer tot het plafond reiken? Ideaal! Je krijgt veel natuurlijk licht binnen en de grote ramen geven de kamers een erg ruimtelijk gevoel. Maar hoe kies je de gepaste raambekleding voor die grote vensters? Grote ramen krijgen veel aandacht, want ze vallen op als een statement piece in de kamer. Het is dus interessant om te kiezen voor geschikte raamdecoratie voor die opvallende feature in je interieur. Gelukkig bestaat er, ongeacht de afmetingen van je ramen, altijd wel een raamdecoratie die past binnen jouw stijl en voorkeur. Deze raambekleding is namelijk ook bijzonder geschikt voor grote ramen.

Horizontale jaloezieën voor grote ramen

Horizontale jaloezieën zijn een aantrekkelijke design oplossing voor grote ramen. Kies voor houten horizontale jaloezieën om een gezellige en charmante sfeer in de ruimte te brengen. Wil je liever een strakke en tijdloze look? Kies dan voor de aluminium horizontale jaloezieën. Het belangrijkste voordeel aan horizontale jaloezieën bij grote ramen, is het feit dat je bijzonder veel mogelijkheden hebt. Je kunt de jaloezieën optrekken voor een optimale lichtinval, maar je kunt de jaloezieën in eender welke gewenste positie optrekken. Zo bepaal je tot op de millimeter hoeveel zonlicht je wil binnenlaten. Ook op gebied van privacy en inkijk zijn horizontale jaloezieën een prachtige keuze.

Grote ramen bekleden met rolgordijnen

Rolgordijnen of duo rolgordijnen zijn een populaire manier om grote ramen te bekleden. Je hebt een ruime keuze aan kleuren en materialen. Daardoor kies je zelf je stijl en design. Voor grote ramen, die van de vloer tot het plafond reiken, kiest men vaak voor rolgordijnen omwille van het gebruiksgemak. Rolgordijnen zijn in alle maten verkrijgbaar en ze zijn bovendien erg makkelijk in onderhoud en gebruik. Deze gordijnen zien er strak en tijdloos uit en ze zijn goed aan te passen aan ieder interieur. Je kiest zelf hoe veer je de rolgordijnen oprolt of laat zakken. Zo kies je de lichtinval en bepaal je hoeveel inkijk er van buitenaf mogelijk is. Heb je grote ramen aan de straatkant? Dan overweeg je best de duo rolgordijnen. Duo rolgordijnen zorgen voor veel natuurlijk daglicht, zonder dat mensen kunnen binnenkijken in je woonkamer.

Plissé gordijnen als stijl element bij grote ramen

Wanneer jouw grote ramen als opvallende feature aanwezig zijn in de woonkamer, dan zorgen plissé gordijnen zeker voor een extra wow effect. Deze elegante raambekleding is de perfecte aanvulling voor je royale raampartijen. De plissé gordijnen bestaan uit een horizontale plissé structuur die je kamer nog ruimer doet lijken. Ook met deze raamdecoratie heb je veel inspraak in de lichtinval en kan je jezelf makkelijk meer privacy geven. Plissé gordijnen zijn een echte sfeermaker in iedere kamer. Ze zorgen voor dat lekker lichte en luchtige gevoel. Je kiest trouwens zelf de kleur en lichtdoorlatendheid van het materiaal. Plissé gordijnen zijn helemaal aan te passen aan jouw stijl en interieur.

Raambekleding kiezen voor je grote ramen

Raambekleding kiezen is altijd een kwestie van stijl en persoonlijke smaak, of je nu grote of kleine ramen hebt. Maar uiteindelijk heb je met grote ramen net zo veel keuze als met kleine ramen. Bovendien mag je er alvast van uit gaan dat die grote ramen des te meer de nadruk zullen leggen op de raamdecoratie die je kiest!

Wil je je graag laten bijstaan met professioneel advies? Onze experts helpen je graag verder met al je vragen. Neem gerust contact met ons op. Wij zoeken samen met jouw naar de perfecte oplossing voor jouw interieur.

Laatste nieuws

Volg ons op Facebook

Contact Info