FAQ Vinyl vloeren

Hoe worden de vinyl vloeren geïnstalleerd?

U kan onze vinyl vloeren makkelijk installeren dankzij een kliksysteem. Onze vloeren kunnen direct boven bestaande ondergronden geplaatst worden, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor renovatieprojecten.


Kan ik mijn vinyl vloeren laten plaatsen door Rydo?

Ja! Als u niet zo handig bent of liever professionele hulp heeft, staat het Rydo-team voor u klaar om de vloeren te installeren. Wij garanderen een soepele installatie en een prachtig eindresultaat.

Kan ik de vinyl vloeren op elke ondergrond plaatsen?

U kan de vinyl vloeren plaatsen op verschillende harde, vlakke, niet-verende dekvloeren zoals beton, zandcement, anhydriet, hout, een spaanplaat, MDF of keramische tegels. De dekvloer dient te voldoen aan alle voorgeschreven voorwaarden en vlakheidstoleranties in onze plaatsingsinstructies. Zolang de dekvloer:

- Geen sporen bevat van pleisterwerken, verf, lijm, olie, vet…

- Proper, blijvend droog en stabiel is.

- Niet zacht, verend of beschadigd is en in geen geval los ligt.

Hoeveel garantie krijg ik op de vinyl vloeren?

Voor residentieel gebruik krijgt u een garantie van 25 jaar*, wat aantoont dat het een zeer duurzaam product is dat lang meegaat. Onze vloeren zijn waterresistent, impactresistent en slijtagebestendig, wat de lange garantieperiode ondersteunt. (*Let op: planken van 1m20 hebben een garantie van 20 jaar). Voor commercieel gebruik, gezien de hoge gebruiksklasse (32/33) van onze vloeren, bieden we een garantie van 5 jaar aan. Dit maakt het mogelijk om onze vloeren ook voor commerciële doeleinden te gebruiken.

Hoe onderhoud ik de vinyl vloeren?

1. Eerste onderhoud na het plaatsen van uw vinyl vloer

Verwijder grove verontreinigingen en stof van uw vloer met een zachte borstel of een stofzuiger voorzien van een zachte kop. Reinig daarna de vloer met een milde reiniger en water. Herhaal deze procedure minstens tweemaal of vaker indien nodig, totdat het water geen vuil meer bevat. Sluit af door de vloer te dweilen met schoon water.

2. Dagelijks onderhoud van uw vinyl vloer

Dagelijks vuil kan worden verwijderd door te vegen, stofwissen of stofzuigen (met een zachte kop). Voor het gemakkelijk verwijderen van vlekken en spatten, kunt u een vochtige doek of dweil gebruiken.

3. Grondig onderhoud van uw vinyl vloer

Maak uw vloer schoon met een dweil of een vochtige mop. U kunt iets meer water gebruiken en combineer dit met een milde reiniger. Houd u aan de aanbevolen hoeveelheid onderhoudsproduct en zorg ervoor dat de vloer zo droog mogelijk blijft. Vermijd altijd onderhoudsproducten die wax of olie bevatten, evenals azijn, polijstmiddelen, schuurmiddelen, bijtende detergenten of oplosmiddelen.

Kan ik de vinyl vloeren laten overgaan op mijn trap?

Ja! Wij bieden ook vinyl trapbekleding aan, waardoor u naadloos uw vinyl vloer kan overgaan naar uw trap.

FAQ Vinyl vloeren
close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x