Automatisatie

Gautomatiseerde gordijnen door Rydo, automatisatie by Colora Ternat.

Technologie is niet meteen het eerste waar je aan denkt bij de aanschaf van raamdecoratie, maar het is toch een belangrijk aspect. Nog meer zelfs, de integratie van technologie bij het bouwen van een woning is een belangrijke factor.

Geautomatiseerde rolgordijnen, vouwgordijnen, horizontale jaloezieën, verticale jaloezieën,… maken het leven net dat ietsje makkelijker. Moeilijk bereikbare plaatsen en grote raampartijen krijgen zo meteen ook een kans op mooie en feilloos bedienbare raambekleding.

Er bestaan verschillende systemen van automatische raamdecoratie. De juiste keuze van de motor is belangrijk om een maximale levensduur en geluidsarme werking te garanderen.

Elektrische gordijnen

Alle motoren zijn bijna onzichtbaar in de buis of mechanische behuizing van jouw raamdecoratie verwerkt.

Je kan ervoor kiezen om je raamdecoratie elektrisch aan te drijven. Als je een woning aan het bouwen bent, dan kan dit perfect voorzien worden in je nieuwbouwwoning. Je architect kan dit perfect voorzien. 

Elektrische (rol)gordijnen hebben veel voordelen ten opzichte van manuele bediening. Rolgordijnen die gelijkmatig opgerold worden door de elektrische aandrijving hebben een langere levensduur. Deze elektrische systemen zorgen voor een gelijkmatige manier van op –of afrollen van het rolgordijn. Ook moeilijk bereikbare raampartijen worden heel vaak aangestuurd door een elektrisch systeem. Zo kunnen deze plaatsen toch de zonnewering krijgen die ze nodig hebben en hoef je geen baanbrekende toeren uit te halen om deze gordijnen te bedienen. 

Elektrische systemen worden bediend door bijvoorbeeld een afstandsbediening, een wandschakelaar, domotica, …

Elektrische gordijnen door Rydo, automatisatie by Colora Ternat.

Batterijmotoren door Rydo, automatisatie by Colora Ternat.

Batterijmotoren

Indien het niet meer mogelijk is om stroom te voorzien dan kan je altijd ook kiezen voor een batterijmotor. Er bestaan systemen met een herlaadbare batterij die héél lang meegaan.

Met de afstandsbediening bedien je vlot al jouw gordijnen. Het batterijsysteem zit bovenaan de gordijnophanging in een bakje of in de oprolbuis van raamdecoratie. De batterij is bovendien eenvoudig vervangbaar. Zo krijgt de motor bijna altijd een plaatsje uit het zicht. Een eenvoudig, maar ingenieus systeem waarmee je ingrijpende werken vermijdt.

Automatisatie

Textielfolie - Squid

Smart home

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x