Creëer een andere ruimte met gordijnen - Rydo

Creëer een andere ruimte met gordijnen

in lundi, 13 février 2017
Gordijnen: ideaal om een ruimte in te delen Gordijnen: ideaal om een ruimte in te delen

Dacht je ooit al aan gordijnen om een ruimte anders in te delen? Mooi, makkelijk en functioneel: ontdek hier 5 tips.

Bedek de hele muur

Wil je meer rust en een ruim effect? Kies dan voor gordijnen die niet enkel het raam bedekken, maar de hele muur. Je kan ook opteren voor kamerhoge gordijnen, maar wel op de breedte van het raam. Zeker in woningen met hoge plafonds is dat een aanrader.

Maak een extra kamer

Wil je een ruimte in twee verdelen? Dan zijn gordijnen een veel minder ingrijpende oplossing dan een nieuwe muur. En bovendien zijn ze lichter en kan je op elk moment terug één ruimte creëren. Kies wel voor een neutrale kleur of rolgordijnen als je het ruimtelijk gevoel niet wil beperken.

Dek een kast of deur af

Gordijnen kan je ook perfect gebruiken om een kast af te sluiten in plaats van de klassieke deuren. Zo kan je extra kleur in je huis brengen. En bovendien kan je de look geregeld wijzigen door andere gordijnen te hangen. Bijkomend voordeel als je een gordijn voor je (voor)deur hangt: dat is een ideaal middel tegen storende tocht.

Rust in de slaapkamer

Veel slaapkamers doen ook nog dienst als dressing, opbergplaats of zelfs bureau. Creëer rust in je slaapkamer en scheid beide functies van elkaar met gordijnen. Wil je het echt intiem houden? Hang dan gordijnen rond of voor je bed.

Zichtbaar en toch apart

Wil je wat afscheiding creëren, maar toch contact houden tussen verschillende ruimtes? Gebruik dan transparante paneelgordijnen of jaloezieën (aluminium of houten). Een groot voordeel van die laatste is dat je ze helemaal kan sluiten als je twee ruimtes volledig van elkaar wil scheiden.

Meer info over ons ruime aanbod gordijnen en raamdecoratie? Contacteer ons.

Laatste nieuws

Volg ons op Facebook

Contact Info