Welke soort gordijnen past het best bij mijn interieur?

28 februari 2020

Het kiezen van nieuwe gordijnen kan overweldigend zijn. Je wil namelijk liefst de ideale gordijnen kiezen die perfect passen bij jouw interieur. Gordijnen kunnen dan ook een immens effect hebben op de uitstraling van een ruimte. Te zware of donkere gordijnen kunnen je ruimte verkleinen en een claustrofobisch effect creëren. Te lichte gordijnen kunnen dan weer zorgen dat voorbijgangers recht bij je binnen kijken. De perfecte gordijnen vinden, betekent vaak dat je de juiste balans moet vinden met jouw interieur en het gevoel dat je wil bereiken met een ruimte.

Lees zeker even deze tips voordat je begint met het kiezen van je nieuwe gordijnen! Met deze handige tips kun je achterhalen welke soort gordijnen het best passen bij jouw interieur!

Types gordijnen

De vaakst voorkomende gordijnen zijn nog steeds de klassieke glasgordijnen en overgordijnen. Dit type gordijnen zijn dan ook nog steeds een goede en veilige keuze voor ieder interieur. Ze zorgen ervoor dat je kamer een huiselijke en gezellige vibe heeft.

Voor woonkamers en slaapkamers zijn dit dan ook de perfecte keuze. Je kunt met dit type gordijnen erg breed gaan in de keuze van kleuren en stoffen. Zo vind je voor iedere ruimte gemakkelijk de passende overgordijnen of glasgordijnen.

Wil je graag en stapje verder gaan en een luxueuze uitstraling verkrijgen? Bekijk dan zeker de verschillende sierpanden. Deze sierpanden kunnen een kamer opwaarderen en ze geven een weelderig effect.

Vouwgordijnen en rolgordijnen zijn dan weer beter wanneer je een ruimte met grote glaspartijen wil inrichten, zonder dat de gordijnen de overhand krijgen. Met vouwgordijnen zorg je er voor dat een ruimte open en luchtig lijkt. Dat is vaak handig wanneer de kamer niet al te groot is of wanneer je erg veel ramen hebt.

De look waar je voor gaat

Uiteraard hangt je gordijnkeuze voor een groot stuk af van de look die je wil bekomen.

Wil je graag een industriële look creëren in je woonkamer? Dan kies je best voor vouwgordijnen of rolgordijnen. Ze trekken niet te veel aandacht en versterken de andere design elementen in de kamer.

Voor een strak en stylish gevoel kan je ook paneelgordijnen implementeren. Deze gordijnen zien er super strak uit en ze passen perfect in een moderne en minimalistische setting.

Ga je eerder voor een landelijke of huiselijke stijl? Dan geven klassieke overgordijnen een meerwaarde. Overgordijnen zorgen voor instant gezelligheid in ieder type kamer, of het nu je woonkamer of je slaapkamer is.

Hou rekening met het doel van de gordijnen

Voordat je helemaal opgaat in de look en feel van je kamer, denk je ook best even na over het doel dat je gordijnen hebben.

Wil je een kamer compleet kunnen verduisteren of de inkijk van buitenaf wegnemen? Dan heb je meer nodig dan alleen glasgordijnen. Kies voor verduisterende rolgordijnen of dikke overgordijnen.

Kies je gordijnen voor ramen die uitkijken op de tuin en wil je graag het uitzicht op de tuin zo vrij en doorzichtig mogelijk houden? Dan zijn duo rolgordijnen, paneelgordijnen of plissegordijnen ideaal.

Kleuren combineren

Kleurcombinaties zijn een onderwerp waarover je uren kan discussiëren. Mooie kleuren en combinaties kiezen, is dan ook een persoonlijke keuze die sterk afhangt van jouw eigen voorkeur.

Toch zijn er wel enkele tips die we je kunnen geven wanneer het aankomt op de kleurkeuze voor je gordijnen en raamdecoratie.

Zo zorg je met lichte kleuren namelijk voor een ruime en open indruk, terwijl donkere gordijnen een kamer vaak kleiner doen lijken. Dat betekent niet dat donkere gordijnen een slechte keuze zijn! Ze zorgen namelijk ook voor warmte en gezelligheid! Donkere gordijnen zijn bijvoorbeeld ideaal in een slaapkamer, waar je toch graag de duisternis verwelkomt.

Behalve de lichte en donkere gordijnen, kan een fel kleurtje ook een goede keuze zijn wanneer jouw interieur dat toelaat. Heb je een strak interieur waar je verder weinig kleur gebruikt? Dan kunnen felgekleurde gordijnen de kleurrijke touch zijn die je kamer helemaal opfleurt.

Welk type gordijnen is ideaal voor jouw interieur?

Zo zie je maar dat we niet in 2 zinnen kunnen vertellen welke gordijnen ideaal zijn voor jouw woning of interieur! Alles hangt namelijk af van jouw persoonlijke smaak en van de kamers waar je gordijnen wil hangen.

Hopelijk helpen deze tips je al goed op weg. Uiteraard kan je ook altijd in onze showroom terecht voor persoonlijk advies! Bovendien kan je ook makkelijk contact met ons opnemen met al jouw vragen. We helpen je graag verder met het selecteren van de perfecte raamdecoratie voor jouw interieur!

Welke soort gordijnen past het best bij mijn interieur?

28 januari 2021

Duo rolgordijnen: de alternatieven

Duo rolgordijnen zijn populairder dan ooit. Er zijn namelijk bijzonder veel voordelen verbonden aan dit systeem van raambekleding. We sommen hier graag even de beste alternatieven voor duo rolgordijnen voor je op!

15 december 2020

Raambekleding voor in je slaapkamer

Een goede nachtrust in een aangename omgeving is belangrijk om met veel energie aan de volgende dag te beginnen. Niet alleen de kwaliteit van je bed en matras spelen daar een rol in, ook aan de raambekleding voor in je slaapkamer besteed je best voldoende aandacht.

19 november 2020

Kies raamdecoratie die past bij jouw badkamer

Tijdens je zoektocht naar raamdecoratie voor de badkamer moet je met een heleboel dingen rekening houden. Je kunt namelijk niet zomaar eender welke gordijn of raamdecoratie gebruiken voor je badkamer. In dit artikel bespreken we de meest geschikte raambekleding voor badkamers.

14 mei 2020

Het verschil tussen verticale en horizontale jaloezieën

Over smaak valt niet te discussiëren, zeker niet wanneer het over het decoreren van je ramen gaat. Er bestaan oneindig veel mogelijkheden om jouw ramen te bekleden. Die opties bestaan dan ook nog eens in horizontale en verticale richting, zoals jaloezieën, maar wat is het verschil tussen de twee?

24 juli 2019

De beste binnenzonwering voor je woonkamer

De zomer is al een tijdje in het land. Veel licht en zon in huis is natuurlijk aangenaam, maar met deze temperaturen kan het binnen ook wel eens te warm worden. Gelukkig bestaan er verschillende manieren om de warmte buiten te houden. Ontdek onze tips voor de beste binnenzonwering voor je woonkamer.

14 juni 2019

Gordijnen verbeteren de akoestiek in de woning

Een galmend geluid in huis is storend, vervelend en kan op termijn voor veel ergernis zorgen. Je doet er dan goed aan om de akoestiek in je woning te verbeteren. Daar bestaan verschillende – soms ingrijpende – methodes voor maar de eenvoudigste en meest stijlvolle manier is om gordijnen te hangen.

1 juni 2018

4 tips voor strakke raamdecoratie

Over smaak en kleur valt niet te twisten: de ene houdt van een warm, gemoedelijk interieur, de andere houdt het liever sober en strak. Met raamdecoratie kan je de sfeer en de uitstraling van je interieur sterk bepalen. Wij geven je 4 tips voor strakke raamdecoratie.

3 april 2018

Welke stof kiezen voor gordijnen?

Bij de keuze van overgordijnen bepaal je niet enkel de kleur en de afmetingen, maar ook de stof. Er zijn immers verschillende stoffen die perfect geschikt zijn voor overgordijnen. Wij zetten er 5 op een rij.

21 december 2017

Hou je gordijnen best open of dicht?

Mooie gordijnen of strakke raamdecoratie is één ding. Maar wat doe je er mee? Sluit je ze of laat je ze gewoon open? Dit zijn onze tips.

14 juni 2017

Gordijnen: tot op de grond of niet?

Een belangrijk aspect bij het kiezen van overgordijnen is de lengte. Die bepaalt immers mee het uiteindelijke resultaat. Wij geven je enkele tips bij het kiezen van de juiste lengte.

3 mei 2017

Gordijnen wassen? Doe het zonder problemen met deze tips

Ook je gordijnen kan je best af en toe wassen. Op die manier blijf je genieten van de frisse look van jouw gordijnen. Wij geven je graag enkele tips voor probleemloos gordijnen wassen.

7 maart 2017

4 tips voor het stofferen van zetels en stoelen

Wil je een zetel of stoel een tweede leven geven? Denk dan zeker aan het stofferen van je meubel. Ontdek 4 interessante tips voor het stofferen van zetels en stoelen.

3 februari 2017

Helpen overgordijnen tegen de kou?

Overgordijnen brengen sfeer en schoonheid in uw interieur. En uiteraard zorgen ze ook voor verduistering. Maar wist u dat gevoerde vouwgordijnen ook helpen om de kou buiten te houden?

30 december 2016

Horizontale of verticale lamellen? De voor- en nadelen

Lamellen zijn een prima alternatief voor gordijnen: ze geven je niet alleen voldoende privacy, maar zorgen meteen ook voor de nodige zonwering. Maar waarvoor kies je best: horizontale of verticale lamellen? Ontdek de voor- en nadelen!

28 augustus 2016

Enkele of dubbele plooi?

"Moet dat met enkele of dubbele plooi?" Op die vraag zal u altijd antwoord moeten geven bij het bestellen van gordijnen. Maar wat voor plooi kiest u nu best?

6 augustus 2016

Wat te doen met resten gordijnstof?

Wie gordijnen op maat laat maken, blijft vaak met een hoop stofresten zitten. Zonde om weg te gooien, niet? Wij weten 2 manieren om overschotjes goed te benutten.

13 mei 2016

Welke gordijnen passen het best in een kleine ruimte?

Een kleine kamer kan u optisch groter doen lijken door ze slim in te richten. Ook uw raamdecoratie kan daar een rol in spelen. Speel met kleuren, patronen en formaten. En creëer zo meer ademruimte in uw woning.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x