Duo rolgordijnen: de alternatieven

28 januari 2021

Duo rolgordijnen zijn populairder dan ooit. Er zijn namelijk bijzonder veel voordelen verbonden aan dit systeem van raambekleding. Dat betekent dat de duo rolgordijnen niet alleen konden blijven! Verschillende fabrikanten hielden zich bezig met de ontwikkeling van een nieuw type raambekleding met dezelfde voordelen en functies als de klassieke duo rolgordijnen. We sommen hier graag even de beste alternatieven voor duo rolgordijnen voor je op!

De voordelen van de duo rolgordijn alternatieven

Zowel duo rolgordijnen als de alternatieven voor deze raambekleding bieden veel voordelen. Behalve het feit dat ze er stijlvol uitzien, zorgen ze ook voor een tijdloze look in je woonkamer. Ze zijn bovendien ook bijzonder goed aan te passen aan je eigen wensen en behoeften.

  • 3 mogelijke standen: doorzichtig, gesloten of half-open
  • Bepaal zelf de hoeveelheid lichtinval
  • Kies zelf voor privacy wanneer je dat wil
  • Strak en tijdloos design
  • De meeste alternatieven zien er luxueuzer uit
  • Duo rolgordijnen alternatieven zijn gedetailleerd afgewerkt

3D rolgordijnen

De 3D rolgordijnen bestaan uit horizontale jaloezieën die tussen 2 voiles vastzitten. Dankzij de bekleding met stof verkrijg je hetzelfde effect als met duo rolgordijnen, maar dan nog eleganter en stijlvoller. 3D rolgordijnen laten je toe om de lichtinval minutieus te bepalen, zonder dat je interieur inboet op gebied van design.

Naast de voordelen op gebied van lichtinval en privacy, zorgt deze raambekleding ook meteen voor een UV-filtering en een verbeterde akoestiek. Ben je op zoek naar een alternatief voor duo rolgordijnen? Dan zijn de stijlvolle 3D rolgordijnen een prachtige aanwinst in jouw woonkamer.

3D rolgordijnen.

Illusion jaloezieën

De Illusion jaloezieën zien er een beetje uit als zweverige glasgordijnen, maar deze raambekleding is veel meer dan dat. Illusion jaloezieën bestaan uit verticale jaloezieën die doorweven zijn met een plissé stof die de ruimtes tussen de jaloezieën bedekt. Zo bepaal jij zelf hoeveel licht je binnen laat, zonder dat achteloze voorbijgangers in je woonkamer kunnen binnenkijken. Je kiest zelf de kleur van de plissé gordijn en bepaalt zo de sfeer en stijl voor je kamer.

Het Illusion systeem werkt in feite hetzelfde als de duo rolgordijnen, maar dan met een verticale insteek. Ben je op zoek naar duo rolgordijnen, maar wil je liever een alternatief dat een meer dromerig en fleurig effect heeft? Dan zijn de Illusion jaloezieën misschien de perfecte raambekleding voor jouw woning!

Illusion jaloezieën.

Versus gordijnen

Versus gordijnen zijn een prachtig alternatief voor duo rolgordijnen. Deze 2-in-1 raamdecoratie heeft alles wat je je kunt wensen om een complete controle te hebben over privacy en lichtinval. De Versus gordijnen zijn gemaakt van verticale lamellen die via stof met elkaar verbonden zijn. Dankzij dit systeem laat je exact zo veel licht binnen als jij wil.

De keuzemogelijkheden in het Versus systeem zijn bijna eindeloos. Zo kies je zelf de kleur van de stof, de kleur van de lamel en het type rails dat je wil gebruiken. Binnen de kortste keren geniet ook jij van een strakke en tijdloze raambekleding in je woonkamer.

Versus gordijnen.

Op zoek naar het perfecte alternatief voor duo rolgordijnen?

Ben je op zoek naar de ideale raambekleding voor je woonkamer, keuken, slaapkamer of kantoor? Het systeem van duo rolgordijnen is bijzonder populair omwille van de vele mogelijkheden. Maar gelukkig ben je niet beperkt in je keuze. Er bestaan namelijk een heleboel alternatieven die misschien beter bij jouw stijl en interieur passen. Heb je vragen over de mogelijkheden of ben je op zoek naar het advies van één van onze experts? Kom dan gerust eens langs in onze showroom of neem contact met ons op. We helpen je graag verder met de realisatie van jouw droominterieur!

Duo rolgordijnen: de alternatieven

15 december 2020

Raambekleding voor in je slaapkamer

Een goede nachtrust in een aangename omgeving is belangrijk om met veel energie aan de volgende dag te beginnen. Niet alleen de kwaliteit van je bed en matras spelen daar een rol in, ook aan de raambekleding voor in je slaapkamer besteed je best voldoende aandacht.

19 november 2020

Kies raamdecoratie die past bij jouw badkamer

Tijdens je zoektocht naar raamdecoratie voor de badkamer moet je met een heleboel dingen rekening houden. Je kunt namelijk niet zomaar eender welke gordijn of raamdecoratie gebruiken voor je badkamer. In dit artikel bespreken we de meest geschikte raambekleding voor badkamers.

14 mei 2020

Het verschil tussen verticale en horizontale jaloezieën

Over smaak valt niet te discussiëren, zeker niet wanneer het over het decoreren van je ramen gaat. Er bestaan oneindig veel mogelijkheden om jouw ramen te bekleden. Die opties bestaan dan ook nog eens in horizontale en verticale richting, zoals jaloezieën, maar wat is het verschil tussen de twee?

28 februari 2020

Welke soort gordijnen past het best bij mijn interieur?

Lees zeker even deze tips voordat je begint met het kiezen van je nieuwe gordijnen! Met deze handige tips kun je achterhalen welke soort gordijnen het best passen bij jouw interieur!

24 juli 2019

De beste binnenzonwering voor je woonkamer

De zomer is al een tijdje in het land. Veel licht en zon in huis is natuurlijk aangenaam, maar met deze temperaturen kan het binnen ook wel eens te warm worden. Gelukkig bestaan er verschillende manieren om de warmte buiten te houden. Ontdek onze tips voor de beste binnenzonwering voor je woonkamer.

14 juni 2019

Gordijnen verbeteren de akoestiek in de woning

Een galmend geluid in huis is storend, vervelend en kan op termijn voor veel ergernis zorgen. Je doet er dan goed aan om de akoestiek in je woning te verbeteren. Daar bestaan verschillende – soms ingrijpende – methodes voor maar de eenvoudigste en meest stijlvolle manier is om gordijnen te hangen.

1 juni 2018

4 tips voor strakke raamdecoratie

Over smaak en kleur valt niet te twisten: de ene houdt van een warm, gemoedelijk interieur, de andere houdt het liever sober en strak. Met raamdecoratie kan je de sfeer en de uitstraling van je interieur sterk bepalen. Wij geven je 4 tips voor strakke raamdecoratie.

3 april 2018

Welke stof kiezen voor gordijnen?

Bij de keuze van overgordijnen bepaal je niet enkel de kleur en de afmetingen, maar ook de stof. Er zijn immers verschillende stoffen die perfect geschikt zijn voor overgordijnen. Wij zetten er 5 op een rij.

21 december 2017

Hou je gordijnen best open of dicht?

Mooie gordijnen of strakke raamdecoratie is één ding. Maar wat doe je er mee? Sluit je ze of laat je ze gewoon open? Dit zijn onze tips.

14 juni 2017

Gordijnen: tot op de grond of niet?

Een belangrijk aspect bij het kiezen van overgordijnen is de lengte. Die bepaalt immers mee het uiteindelijke resultaat. Wij geven je enkele tips bij het kiezen van de juiste lengte.

3 mei 2017

Gordijnen wassen? Doe het zonder problemen met deze tips

Ook je gordijnen kan je best af en toe wassen. Op die manier blijf je genieten van de frisse look van jouw gordijnen. Wij geven je graag enkele tips voor probleemloos gordijnen wassen.

7 maart 2017

4 tips voor het stofferen van zetels en stoelen

Wil je een zetel of stoel een tweede leven geven? Denk dan zeker aan het stofferen van je meubel. Ontdek 4 interessante tips voor het stofferen van zetels en stoelen.

3 februari 2017

Helpen overgordijnen tegen de kou?

Overgordijnen brengen sfeer en schoonheid in uw interieur. En uiteraard zorgen ze ook voor verduistering. Maar wist u dat gevoerde vouwgordijnen ook helpen om de kou buiten te houden?

30 december 2016

Horizontale of verticale lamellen? De voor- en nadelen

Lamellen zijn een prima alternatief voor gordijnen: ze geven je niet alleen voldoende privacy, maar zorgen meteen ook voor de nodige zonwering. Maar waarvoor kies je best: horizontale of verticale lamellen? Ontdek de voor- en nadelen!

28 augustus 2016

Enkele of dubbele plooi?

"Moet dat met enkele of dubbele plooi?" Op die vraag zal u altijd antwoord moeten geven bij het bestellen van gordijnen. Maar wat voor plooi kiest u nu best?

6 augustus 2016

Wat te doen met resten gordijnstof?

Wie gordijnen op maat laat maken, blijft vaak met een hoop stofresten zitten. Zonde om weg te gooien, niet? Wij weten 2 manieren om overschotjes goed te benutten.

13 mei 2016

Welke gordijnen passen het best in een kleine ruimte?

Een kleine kamer kan u optisch groter doen lijken door ze slim in te richten. Ook uw raamdecoratie kan daar een rol in spelen. Speel met kleuren, patronen en formaten. En creëer zo meer ademruimte in uw woning.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x