Raambekleding voor in je slaapkamer

15 december 2020

Een goede nachtrust in een aangename omgeving is belangrijk om met veel energie aan de volgende dag te beginnen. Niet alleen de kwaliteit van je bed en matras spelen daar een rol in, ook aan de raambekleding voor in je slaapkamer besteed je best voldoende aandacht. In deze decoratieblog geven we je alvast wat tips & tricks.

Welke raambekleding kiezen voor de slaapkamer?

Er bestaat een groot gamma aan raambekleding, maar die is zeker niet allemaal geschikt voor in je slaapkamer. Want daar moet de raamdecoratie toch aan een aantal specifieke eisen voldoen. We sommen de belangrijkste op:

- Privacy: het spreekt voor zich dat je in je slaapkamer graag voldoende privacy wil. Zorg er dus voor dat je raambekleding geen inkijk toelaat.

- Verduisteren: wanneer het lang licht is buiten, of de zon al vroeg opkomt, is het moeilijker om de slaap te vatten. Daarvoor heb je best een donkere ruimte. Raambekleding die te veel licht doorlaat is dus niet altijd geschikt voor de slaapkamer.

- Akoestiek: heb je soms hinder van omgevingslawaai? Je slaapkamer zou een rustige ruimte moeten zijn. Geluidshinder kan voor een deel worden opvangen door gordijnen die de geluidsgolven absorberen.

- Isolatie: is je slaapkamer te warm of te koud? Dat kan ervoor zorgen dat je de slaap minder makkelijk vat. De ideale slaapkamertemperatuur ligt tussen 16 en 21°C. Raambekleding die isoleert is dan zeker zinvol!

De beste keuze uit ons aanbod

Bij Rydo bieden we je een ruim gamma aan raambekleding aan die goed geschikt is voor in je slaapkamer. Zo vind je bij ons rolgordijnen op maat die geen doorkijk toelaten en die – afhankelijk van de gekozen stof – zonwerend en isolerend zijn. Dankzij ons maatwerk sluiten de boorden aan bij het raam waardoor er maximaal kan worden verduisterd.

Maar ook jaloezieën in hout of aluminium zorgen voor een moderne en stijlvolle raamdecoratie in de slaapkamer. In open positie laat je licht in de kamer, wanneer je de lamellen sluit werken ze verduisterend en garanderen ze je privacy. Tenminste wanneer wij ze op maat van jouw raam hebben afgewerkt.

Heel stijlvol zijn onze overgordijnen voor in de slaapkamer. Die worden uiteraard op de gewenste afmeting gemaakt en kunnen heel grote raampartijen verduisteren. Overgordijnen hebben trouwens een ook sterke akoestische isolatiewaarde waardoor het een stuk stiller zal zijn in de slaapkamer.

Wil je ons aanbod eens bekijken of heb je advies nodig bij jouw keuze voor de beste raambekleding voor in je slaapkamer? 

Kom dan zeker langs of neem contact met ons op voor alle informatie.

Raambekleding voor in je slaapkamer

28 januari 2021

Duo rolgordijnen: de alternatieven

Duo rolgordijnen zijn populairder dan ooit. Er zijn namelijk bijzonder veel voordelen verbonden aan dit systeem van raambekleding. We sommen hier graag even de beste alternatieven voor duo rolgordijnen voor je op!

19 november 2020

Kies raamdecoratie die past bij jouw badkamer

Tijdens je zoektocht naar raamdecoratie voor de badkamer moet je met een heleboel dingen rekening houden. Je kunt namelijk niet zomaar eender welke gordijn of raamdecoratie gebruiken voor je badkamer. In dit artikel bespreken we de meest geschikte raambekleding voor badkamers.

14 mei 2020

Het verschil tussen verticale en horizontale jaloezieën

Over smaak valt niet te discussiëren, zeker niet wanneer het over het decoreren van je ramen gaat. Er bestaan oneindig veel mogelijkheden om jouw ramen te bekleden. Die opties bestaan dan ook nog eens in horizontale en verticale richting, zoals jaloezieën, maar wat is het verschil tussen de twee?

28 februari 2020

Welke soort gordijnen past het best bij mijn interieur?

Lees zeker even deze tips voordat je begint met het kiezen van je nieuwe gordijnen! Met deze handige tips kun je achterhalen welke soort gordijnen het best passen bij jouw interieur!

24 juli 2019

De beste binnenzonwering voor je woonkamer

De zomer is al een tijdje in het land. Veel licht en zon in huis is natuurlijk aangenaam, maar met deze temperaturen kan het binnen ook wel eens te warm worden. Gelukkig bestaan er verschillende manieren om de warmte buiten te houden. Ontdek onze tips voor de beste binnenzonwering voor je woonkamer.

14 juni 2019

Gordijnen verbeteren de akoestiek in de woning

Een galmend geluid in huis is storend, vervelend en kan op termijn voor veel ergernis zorgen. Je doet er dan goed aan om de akoestiek in je woning te verbeteren. Daar bestaan verschillende – soms ingrijpende – methodes voor maar de eenvoudigste en meest stijlvolle manier is om gordijnen te hangen.

1 juni 2018

4 tips voor strakke raamdecoratie

Over smaak en kleur valt niet te twisten: de ene houdt van een warm, gemoedelijk interieur, de andere houdt het liever sober en strak. Met raamdecoratie kan je de sfeer en de uitstraling van je interieur sterk bepalen. Wij geven je 4 tips voor strakke raamdecoratie.

3 april 2018

Welke stof kiezen voor gordijnen?

Bij de keuze van overgordijnen bepaal je niet enkel de kleur en de afmetingen, maar ook de stof. Er zijn immers verschillende stoffen die perfect geschikt zijn voor overgordijnen. Wij zetten er 5 op een rij.

21 december 2017

Hou je gordijnen best open of dicht?

Mooie gordijnen of strakke raamdecoratie is één ding. Maar wat doe je er mee? Sluit je ze of laat je ze gewoon open? Dit zijn onze tips.

14 juni 2017

Gordijnen: tot op de grond of niet?

Een belangrijk aspect bij het kiezen van overgordijnen is de lengte. Die bepaalt immers mee het uiteindelijke resultaat. Wij geven je enkele tips bij het kiezen van de juiste lengte.

3 mei 2017

Gordijnen wassen? Doe het zonder problemen met deze tips

Ook je gordijnen kan je best af en toe wassen. Op die manier blijf je genieten van de frisse look van jouw gordijnen. Wij geven je graag enkele tips voor probleemloos gordijnen wassen.

7 maart 2017

4 tips voor het stofferen van zetels en stoelen

Wil je een zetel of stoel een tweede leven geven? Denk dan zeker aan het stofferen van je meubel. Ontdek 4 interessante tips voor het stofferen van zetels en stoelen.

3 februari 2017

Helpen overgordijnen tegen de kou?

Overgordijnen brengen sfeer en schoonheid in uw interieur. En uiteraard zorgen ze ook voor verduistering. Maar wist u dat gevoerde vouwgordijnen ook helpen om de kou buiten te houden?

30 december 2016

Horizontale of verticale lamellen? De voor- en nadelen

Lamellen zijn een prima alternatief voor gordijnen: ze geven je niet alleen voldoende privacy, maar zorgen meteen ook voor de nodige zonwering. Maar waarvoor kies je best: horizontale of verticale lamellen? Ontdek de voor- en nadelen!

28 augustus 2016

Enkele of dubbele plooi?

"Moet dat met enkele of dubbele plooi?" Op die vraag zal u altijd antwoord moeten geven bij het bestellen van gordijnen. Maar wat voor plooi kiest u nu best?

6 augustus 2016

Wat te doen met resten gordijnstof?

Wie gordijnen op maat laat maken, blijft vaak met een hoop stofresten zitten. Zonde om weg te gooien, niet? Wij weten 2 manieren om overschotjes goed te benutten.

13 mei 2016

Welke gordijnen passen het best in een kleine ruimte?

Een kleine kamer kan u optisch groter doen lijken door ze slim in te richten. Ook uw raamdecoratie kan daar een rol in spelen. Speel met kleuren, patronen en formaten. En creëer zo meer ademruimte in uw woning.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x