Kies raamdecoratie die past bij jouw badkamer

19 november 2020

Tijdens je zoektocht naar raamdecoratie voor de badkamer moet je met een heleboel dingen rekening houden. Je kunt namelijk niet zomaar eender welke gordijn of raamdecoratie gebruiken voor je badkamer. Het is dus interessant dat je eerst even rondkijkt naar de verschillende mogelijkheden voordat je jouw keuze maakt. In dit artikel bespreken we de meest geschikte raambekleding voor badkamers.

Raamdecoratie kiezen voor de badkamer

De badkamer is een ruimte die vaak vochtig of nat wordt. Je kiest dus best een raamdecoratie die bestendig is tegen dit vochtige klimaat. Bovendien kan je in de badkamer best wel wat privacy genieten. Het laatste wat je wil, is dat de buren kunnen binnen gluren terwijl jij onder de douche staat. Daarnaast moet je ook rekening houden met de aanwezig ramen in de badkamer en de manier waarop je die gebruikt. Badkamerramen worden veelal gebruikt in de kipstand. Zo voorzie je een heleboel frisse lucht, zonder dat je de raam helemaal open hoeft te zetten. Je kiest dus best voor raamdecoratie die ook goed presteert bij ramen in kipstand.

De raamdecoratie in je badkamer moet aan deze eisen voldoen:

  • Waterbestendig zijn
  • Voldoende privacy bieden
  • Beschikbaar zijn voor kantelramen en kipramen

Raamdecoratie die past bij jouw badkamer

Gelukkig blijft er meer dan voldoende raamdecoratie over die jouw badkamer naar een hoger niveau kan tillen. Deze types raambekleding zijn erg populair voor badkamers.

Rolgordijnen

Het gebruik van rolgordijnen in de badkamer is een efficiënte en stijlvolle manier om jouw ramen te bekleden. Rolgordijnen zijn waterbestendig en ze zorgen voor veel privacy. Je kiest uit een ruim assortiment aan kleuren en materialen. Zo creëer je een aangename en huiselijke sfeer in je badkamer.

Wanneer je kiest voor lichtdoorlatende rolgordijnen, zorg je voor voldoende natuurlijk licht zonder dat je inboet op gebied van privacy. Bovendien zijn rolgordijnen ook erg geschikt voor gebruik in combinatie met een kantelraam of kipraam.

Duo rolgordijnen

Duo rolgordijnen geven je het beste van 2 werelden. Met duo rolgordijnen laat je voldoende natuurlijk daglicht binnen, maar je hebt ook de mogelijkheid om de kamer volledig te verduisteren. Dankzij de vele mogelijkheden en de grote aanpasbaarheid zijn duo rolgordijnen dan ook één van de populairste manieren om badkamerramen te bekleden.

Door het gebruik van duo rolgorijnen beslis je heel nauwkeurig hoeveel licht je wil binnenlaten. Ook op gebied van privacy zijn deze rolgordijnen de ideale combinatie voor je badkamer.

Plissegordijnen

Ook plissegordijnen zijn een goede keuze voor je badkamer. Deze elegante en tijdloze raambekleding geeft de ruimte een harmonieuze en warme sfeer. Het plissegordijn kan makkelijk op het raamkader gemonteerd worden en dat maakt deze gordijnen erg geschikt voor gebruik op kantelramen en kipramen.

Je kiest uit een ruim aanbod aan kleuren en stoffen, waardoor je de plissegordijnen helemaal kan aanpassen aan het design van de ruimte. Dankzij de vele mogelijkheden kies je zelf of je voor een lichtdoorlatende raambekleding gaat, of eerder voor een verduisterend effect.

Aluminium jaloezieën

Voor een vochtige ruimte is de keuze voor aluminium een veilige, maar stijlvolle oplossing. De plaatsing van horizontale aluminium jaloezieën is dan ook een excellente keuze voor de badkamer. Deze raambekleding is bijzonder vochtbestendig en makkelijk in onderhoud. Je hebt bovendien erg veel inspraak in lichtinval en privacy. Heb jij een badkamer die moeilijk te ventileren is of is je badkamer vaak erg vochtig? Dan zijn aluminium jaloezieën een heel goede keuze.

Stijlvolle en huiselijke raamdecoratie voor jouw badkamer

Naast het gebruiksgemak en de waterbestendige eigenschappen van de verschillende raamdecoratie in ons gamma, bepaalt het uitzicht ook voor een groot stuk jouw keuze. Het is erg belangrijk dat de raamdecoratie goed past bij de ruimte en bij het design dat je in gedachten had. De mogelijke opties die we in dit artikel opsommen, hebben ieder hun charme en eigenheid. Ze zijn dan ook allemaal erg geschikt voor gebruik in de badkamer en we selecteerden deze opties op basis van privacy en bestendigheid tegen vocht. Alle producten zijn beschikbaar in verschillende kleuren, maten en materialen. Er zit dus zeker wel een raamdecoratie bij die ervoor zorgt dat jij perfect thuis voelt in jouw badkamer.

Heb je vragen of wil je graag professioneel advies inwinnen over de verschillende mogelijkheden en producten?

 Neem dan zeker contact met ons op. Wij helpen e graag verder met onze expertise!

Kies raamdecoratie die past bij jouw badkamer

28 januari 2021

Duo rolgordijnen: de alternatieven

Duo rolgordijnen zijn populairder dan ooit. Er zijn namelijk bijzonder veel voordelen verbonden aan dit systeem van raambekleding. We sommen hier graag even de beste alternatieven voor duo rolgordijnen voor je op!

15 december 2020

Raambekleding voor in je slaapkamer

Een goede nachtrust in een aangename omgeving is belangrijk om met veel energie aan de volgende dag te beginnen. Niet alleen de kwaliteit van je bed en matras spelen daar een rol in, ook aan de raambekleding voor in je slaapkamer besteed je best voldoende aandacht.

14 mei 2020

Het verschil tussen verticale en horizontale jaloezieën

Over smaak valt niet te discussiëren, zeker niet wanneer het over het decoreren van je ramen gaat. Er bestaan oneindig veel mogelijkheden om jouw ramen te bekleden. Die opties bestaan dan ook nog eens in horizontale en verticale richting, zoals jaloezieën, maar wat is het verschil tussen de twee?

28 februari 2020

Welke soort gordijnen past het best bij mijn interieur?

Lees zeker even deze tips voordat je begint met het kiezen van je nieuwe gordijnen! Met deze handige tips kun je achterhalen welke soort gordijnen het best passen bij jouw interieur!

24 juli 2019

De beste binnenzonwering voor je woonkamer

De zomer is al een tijdje in het land. Veel licht en zon in huis is natuurlijk aangenaam, maar met deze temperaturen kan het binnen ook wel eens te warm worden. Gelukkig bestaan er verschillende manieren om de warmte buiten te houden. Ontdek onze tips voor de beste binnenzonwering voor je woonkamer.

14 juni 2019

Gordijnen verbeteren de akoestiek in de woning

Een galmend geluid in huis is storend, vervelend en kan op termijn voor veel ergernis zorgen. Je doet er dan goed aan om de akoestiek in je woning te verbeteren. Daar bestaan verschillende – soms ingrijpende – methodes voor maar de eenvoudigste en meest stijlvolle manier is om gordijnen te hangen.

1 juni 2018

4 tips voor strakke raamdecoratie

Over smaak en kleur valt niet te twisten: de ene houdt van een warm, gemoedelijk interieur, de andere houdt het liever sober en strak. Met raamdecoratie kan je de sfeer en de uitstraling van je interieur sterk bepalen. Wij geven je 4 tips voor strakke raamdecoratie.

3 april 2018

Welke stof kiezen voor gordijnen?

Bij de keuze van overgordijnen bepaal je niet enkel de kleur en de afmetingen, maar ook de stof. Er zijn immers verschillende stoffen die perfect geschikt zijn voor overgordijnen. Wij zetten er 5 op een rij.

21 december 2017

Hou je gordijnen best open of dicht?

Mooie gordijnen of strakke raamdecoratie is één ding. Maar wat doe je er mee? Sluit je ze of laat je ze gewoon open? Dit zijn onze tips.

14 juni 2017

Gordijnen: tot op de grond of niet?

Een belangrijk aspect bij het kiezen van overgordijnen is de lengte. Die bepaalt immers mee het uiteindelijke resultaat. Wij geven je enkele tips bij het kiezen van de juiste lengte.

3 mei 2017

Gordijnen wassen? Doe het zonder problemen met deze tips

Ook je gordijnen kan je best af en toe wassen. Op die manier blijf je genieten van de frisse look van jouw gordijnen. Wij geven je graag enkele tips voor probleemloos gordijnen wassen.

7 maart 2017

4 tips voor het stofferen van zetels en stoelen

Wil je een zetel of stoel een tweede leven geven? Denk dan zeker aan het stofferen van je meubel. Ontdek 4 interessante tips voor het stofferen van zetels en stoelen.

3 februari 2017

Helpen overgordijnen tegen de kou?

Overgordijnen brengen sfeer en schoonheid in uw interieur. En uiteraard zorgen ze ook voor verduistering. Maar wist u dat gevoerde vouwgordijnen ook helpen om de kou buiten te houden?

30 december 2016

Horizontale of verticale lamellen? De voor- en nadelen

Lamellen zijn een prima alternatief voor gordijnen: ze geven je niet alleen voldoende privacy, maar zorgen meteen ook voor de nodige zonwering. Maar waarvoor kies je best: horizontale of verticale lamellen? Ontdek de voor- en nadelen!

28 augustus 2016

Enkele of dubbele plooi?

"Moet dat met enkele of dubbele plooi?" Op die vraag zal u altijd antwoord moeten geven bij het bestellen van gordijnen. Maar wat voor plooi kiest u nu best?

6 augustus 2016

Wat te doen met resten gordijnstof?

Wie gordijnen op maat laat maken, blijft vaak met een hoop stofresten zitten. Zonde om weg te gooien, niet? Wij weten 2 manieren om overschotjes goed te benutten.

13 mei 2016

Welke gordijnen passen het best in een kleine ruimte?

Een kleine kamer kan u optisch groter doen lijken door ze slim in te richten. Ook uw raamdecoratie kan daar een rol in spelen. Speel met kleuren, patronen en formaten. En creëer zo meer ademruimte in uw woning.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x