5 tips voor gordijnen in een kinderkamer - Rydo

5 tips voor gordijnen in een kinderkamer

Toegevoegd op 01 november 2016
5 tips voor gordijnen in een kinderkamer

Gordijnen geven elke kinderkamer een persoonlijke en originele toets. Maar wat voor gordijnen passen het best bij uw kamer én uw kind? Met deze 5 tips maakt u de juiste keuze.

1. Laat uw kind mee kiezen

Ieder heeft zijn eigen smaak. Ook uw kind.

Luister naar de wensen van uw kind en laat het mee beslissen over de gordijnen die zijn of haar kamer voor een groot deel vorm zullen geven.

2. Kijk naar het karakter van uw kind

Speelse patronen zijn leuk en een favoriet bij heel wat kinderen. Maar misschien passen neutrale gordijnen beter bij het rustige karakter van uw kind?

3. Hou het kort

In een kinderkamer wordt gespeeld. Kies daarom liever niet voor lange gordijnen die tot ongelukken kunnen leiden. Korte gordijnen zijn een stuk praktischer.

4. Vermijd delicate stoffen

Spelen is tof, maar brengt ook vuiligheid met zich mee. Vermijd delicate stoffen en ga voor gordijnen die u makkelijk in de wasmachine kan steken. 

Een andere oplossing: gordijnen uit een afwasbaar materiaal.

5. Denk aan later

Tot slot zal uw kind ook ouder worden. Koos het als 8-jarige voor een vrolijk dierenpatroon, dan zal het daar als 14-jarige mogelijk spijt van krijgen.

Kosten besparen? Overtuig uw kind er dan van dat neutrale gordijnen ook mooi kunnen zijn!

Hulp nodig bij het uitkiezen van uw gordijnen? Aarzel niet om ons te contacteren! We komen graag langs voor een persoonlijk advies.

Laatste nieuws

Volg ons op Facebook

Contact Info