Raamdecoratie zowel zonwerend als verduisterend - Rydo

Raamdecoratie zowel zonwerend als verduisterend

Toegevoegd op 27 september 2019
Raamdecoratie zowel zonwerend als verduisterend

Raamdecoratie bestaat in zowat alle vormen en materialen. Daar lees je alles over op onze website. Bovendien heeft iedere soort andere eigenschappen. Maar er bestaat ook raamdecoratie die heel wat van die eigenschappen combineert en die zowel zonwerend als verduisterend is en privacy biedt. Lees er alvast meer over in deze decoratieblog.

Zonwerend, verduisterend en privacy?

Inderdaad, het kan! Raamdecoratie die de zon buiten houdt, tegelijk de ruimte verduistert en je privacy waarborgt. Ideaal voor de slaapkamer op warme zomerdagen wanneer het lang licht blijft, maar ook op andere momenten en in andere ruimtes bewijst deze raamdecoratie haar nut.

Denk maar aan de leefruimte die je koel wil houden en tegen inkijk wil beschermen. Of de badkamer, waar je privacy voorop staat.

Welke raamdecoratie is het meest geschikt?

Wil je de ruimte verduisteren, de zon tegenhouden en inkijk verhinderen dan zijn rolgordijnen met een screendoek een ideale keuze. Afhankelijk van de dikte van het doek houden ze de zon niet alleen buiten in de zomer (het doek absorbeert de stralen en houdt het binnen lekker koel) ook in de winter zorgen ze ervoor dat de warmte in huis blijft.

Laat je de gordijnen op maat maken, dan ben je er zeker van dat ze perfect aansluiten bij de afmetingen van het raam en dus helemaal kunnen verduisteren. Bovendien laten ze zo op geen enkele manier inkijk toe. En dankzij de ruime keuze in stoffen passen ze volledig bij elk soort interieur.

Ook met jaloezieën in aluminium of hout kan je de ruimte goed verduisteren en je privacy beschermen. Uiteraard weren ze dan ook de zon uit de woning, maar omdat ze niet over een absorberend screendoek beschikken zullen ze minder isolerend werken.

Anderzijds hebben jaloezieën het grote voordeel dat je de lichtinval op elk moment zelf kan regelen. Sluit je de lamellen dan zullen ze goed verduisteren – tenminste wanneer ze op maat werden gemaakt en dus de hele lengte en breedte van het raam afsluiten – en is je privacy gegarandeerd. Kantel je de lamellen dan kan je toch voor lichtinval zorgen terwijl je privacy ook behouden blijft. Zet je ze helemaal horizontaal dan krijg je natuurlijk wel mogelijks inkijk.

De keuze en combinatie in raamdecoratie is bijna eindeloos. Daarom raden we je aan je goed te laten informeren over de mogelijkheden die het best aansluiten bij jouw wensen en jouw woning. Rydo geeft je daar graag advies bij. Wil je meer weten over ons aanbod of wens je een offerte op maat, neem dan vandaag nog contact met ons op!

 

Laatste nieuws

Volg ons op Facebook

Contact Info