Laat natuurlijk daglicht binnen met lichtdoorlatende rolgordijnen - Rydo

Laat natuurlijk daglicht binnen met lichtdoorlatende rolgordijnen

Toegevoegd op 15 oktober 2020
Laat natuurlijk daglicht binnen met lichtdoorlatende rolgordijnen

Natuurlijk daglicht zorgt voor een verhoogd comfort binnenshuis. Veel te vaak moeten we de lichten aan doen om ons werk te kunnen doen of omdat het binnenshuis te donker wordt. Zorg voor een aangename sfeer in je woning en laat zo veel mogelijk natuurlijk daglicht binnen door gebruik te maken van interessante oplossingen zoals lichtdoorlatende rolgordijnen.

De voordelen van natuurlijk daglicht in je woning

Door gebruik te maken van natuurlijk daglicht, geniet je van een heleboel voordelen. Het is namelijk een betere oplossing dan kunstmatige verlichting. Daglicht is enorm belangrijk voor onze gemoedstoestand en ons welzijn.

  • Natuurlijk licht heeft een positieve invloed op onze mentale gezondheid
  • We hebben natuurlijk daglicht nodig voor onze fysieke gezondheid
  • Je krijgt meer energie van een natuurlijke lichtbron
  • Daglicht regelt je biologische klok
  • Het veranderende licht overdag zorgt voor een aangename dynamiek in een woning
  • Het gebruik van daglicht houdt onze energierekening laag

Hoe laat je natuurlijk daglicht binnen in je woning?

Nu je weet hoe belangrijk het natuurlijke licht is voor je mentale en fysieke gezondheid, begin je best meteen met de optimalisatie van de lichtinval in je leefruimtes! Er bestaan verschillende manieren om meer daglicht binnen te laten in je eigen woning.

Installeer grote ramen in de woonkamer

Ga je zelf nog bouwen of verbouwen? Kies dan zeker voor de installatie van grote raampartijen die voor veel lichtinval zorgen. Moderne woningen zijn vaak voorzien van kamerhoge ramen die veel licht binnen laten. Vooral in je keuken en woonkamer zijn grote ramen interessant. Voor je slaapkamer kies je dan weer beter voor kleinere ramen.

Kies de juiste raambekleding

Ongeacht de afmetingen van je ramen, de juiste raambekleding zorgt voor een aangename lichtinval. Zo kies je best voor lichtdoorlatende rolgordijnen of raambekleding. Dit type raamdecoratie biedt voldoende privacy terwijl je toch nog steeds een heleboel natuurlijk licht binnen laat.

Laat direct licht binnen met een dakkoepel

Voor woningen waar je minder mogelijkheden hebt om het licht binnen te laten, vormt een dakkoepel of dakraam vaak een mooie oplossing. Het licht dat door een dakkoepel binnen komt, zorgt voor een goede verlichting voor ieder type ruimte en biedt vaak meer licht dan een gewone raam.

De lichtinval in huis verbeteren met lichtdoorlatende rolgordijnen

In een bestaande woning zijn lichtdoorlatende rolgordijnen meestal de makkelijkste manier om veel licht binnen te laten. Door gebruik te maken van lichtdoorlatende raambekleding zorg je voor een verhoogd comfort binnenshuis. Je geniet van dezelfde privacy die gordijnen je bieden, maar krijgt toch voldoende natuurlijk daglicht binnen in je woonomgeving. Geniet van de verschillende voordelen van lichtdoorlatende rolgordijnen in je woning. Wil jij graag je rolgordijnen op maat laten maken of heb je vragen over onze producten? Neem dan zeker contact met ons op. We helpen je graag verder met professioneel advies!

Laatste nieuws

Volg ons op Facebook

Contact Info