Welke soort gordijnen past het best bij mijn interieur? - Rydo

Welke soort gordijnen past het best bij mijn interieur?

Toegevoegd op 28 februari 2020
Welke soort gordijnen past het best bij mijn interieur?

Het kiezen van nieuwe gordijnen kan overweldigend zijn. Je wil namelijk liefst de ideale gordijnen kiezen die perfect passen bij jouw interieur. Gordijnen kunnen dan ook een immens effect hebben op de uitstraling van een ruimte. Te zware of donkere gordijnen kunnen je ruimte verkleinen en een claustrofobisch effect creëren. Te lichte gordijnen kunnen dan weer zorgen dat voorbijgangers recht bij je binnen kijken. De perfecte gordijnen vinden, betekent vaak dat je de juiste balans moet vinden met jouw interieur en het gevoel dat je wil bereiken met een ruimte.

Lees zeker even deze tips voordat je begint met het kiezen van je nieuwe gordijnen! Met deze handige tips kun je achterhalen welke soort gordijnen het best passen bij jouw interieur!

Types gordijnen

De vaakst voorkomende gordijnen zijn nog steeds de klassieke glasgordijnen en overgordijnen. Dit type gordijnen zijn dan ook nog steeds een goede en veilige keuze voor ieder interieur. Ze zorgen ervoor dat je kamer een huiselijke en gezellige vibe heeft.

Voor woonkamers en slaapkamers zijn dit dan ook de perfecte keuze. Je kunt met dit type gordijnen erg breed gaan in de keuze van kleuren en stoffen. Zo vind je voor iedere ruimte gemakkelijk de passende overgordijnen of glasgordijnen.

Wil je graag en stapje verder gaan en een luxueuze uitstraling verkrijgen? Bekijk dan zeker de verschillende sierpanden. Deze sierpanden kunnen een kamer opwaarderen en ze geven een weelderig effect.

Vouwgordijnen en rolgordijnen zijn dan weer beter wanneer je een ruimte met grote glaspartijen wil inrichten, zonder dat de gordijnen de overhand krijgen. Met vouwgordijnen zorg je er voor dat een ruimte open en luchtig lijkt. Dat is vaak handig wanneer de kamer niet al te groot is of wanneer je erg veel ramen hebt.

De look waar je voor gaat

Uiteraard hangt je gordijnkeuze voor een groot stuk af van de look die je wil bekomen.

Wil je graag een industriële look creëren in je woonkamer? Dan kies je best voor vouwgordijnen of rolgordijnen. Ze trekken niet te veel aandacht en versterken de andere design elementen in de kamer.

Voor een strak en stylish gevoel kan je ook paneelgordijnen implementeren. Deze gordijnen zien er super strak uit en ze passen perfect in een moderne en minimalistische setting.

Ga je eerder voor een landelijke of huiselijke stijl? Dan geven klassieke overgordijnen een meerwaarde. Overgordijnen zorgen voor instant gezelligheid in ieder type kamer, of het nu je woonkamer of je slaapkamer is.

Hou rekening met het doel van de gordijnen

Voordat je helemaal opgaat in de look en feel van je kamer, denk je ook best even na over het doel dat je gordijnen hebben.

Wil je een kamer compleet kunnen verduisteren of de inkijk van buitenaf wegnemen? Dan heb je meer nodig dan alleen glasgordijnen. Kies voor verduisterende rolgordijnen of dikke overgordijnen.

Kies je gordijnen voor ramen die uitkijken op de tuin en wil je graag het uitzicht op de tuin zo vrij en doorzichtig mogelijk houden? Dan zijn duo rolgordijnen, paneelgordijnen of plissegordijnen ideaal.

Kleuren combineren

Kleurcombinaties zijn een onderwerp waarover je uren kan discussiëren. Mooie kleuren en combinaties kiezen, is dan ook een persoonlijke keuze die sterk afhangt van jouw eigen voorkeur.

Toch zijn er wel enkele tips die we je kunnen geven wanneer het aankomt op de kleurkeuze voor je gordijnen en raamdecoratie.

Zo zorg je met lichte kleuren namelijk voor een ruime en open indruk, terwijl donkere gordijnen een kamer vaak kleiner doen lijken. Dat betekent niet dat donkere gordijnen een slechte keuze zijn! Ze zorgen namelijk ook voor warmte en gezelligheid! Donkere gordijnen zijn bijvoorbeeld ideaal in een slaapkamer, waar je toch graag de duisternis verwelkomt.

Behalve de lichte en donkere gordijnen, kan een fel kleurtje ook een goede keuze zijn wanneer jouw interieur dat toelaat. Heb je een strak interieur waar je verder weinig kleur gebruikt? Dan kunnen felgekleurde gordijnen de kleurrijke touch zijn die je kamer helemaal opfleurt.

Welk type gordijnen is ideaal voor jouw interieur?

Zo zie je maar dat we niet in 2 zinnen kunnen vertellen welke gordijnen ideaal zijn voor jouw woning of interieur! Alles hangt namelijk af van jouw persoonlijke smaak en van de kamers waar je gordijnen wil hangen.

Hopelijk helpen deze tips je al goed op weg. Uiteraard kan je ook altijd in onze showroom terecht voor persoonlijk advies! Bovendien kan je ook makkelijk contact met ons opnemen met al jouw vragen. We helpen je graag verder met het selecteren van de perfecte raamdecoratie voor jouw interieur!

Laatste nieuws

Volg ons op Facebook

Contact Info